Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

BAFRALI ÇİFTÇİ BUNU UNUTMAYACAK…

BAFRALI ÇİFTÇİ  BUNU UNUTMAYACAK…
REKLAM ALANI
8 Aralık 2020 18:40

Son dönemde hem de koronavirüsün tavan yaptığı bu zor günlerde Bafralı çiftçiler, hiç bu kadar sefalet yaşamamışlardır sanırım.

Toplumun her kesimi hem maddi hem de manevi anlamda zarar görürken Bafra’da Tarım Kredi Kooperatifi’ne borcu olan çiftçiler, şimdilerde icra tebligatlarıyla sarsılmış durumda…

Onlara bu Çin işkencesini çektiren ise iktidarın Bafra’daki temsilcisi, yani AK Parti İlçe Başkanı Avukat İbrahim Semiz.

Hükümet vatandaşlarına her türlü kolaylığı yapmaya çalışırken, bankalar halkımızın kredilerini takır takır ertelerken daha yeni yürürlüğe giren vergi ve SSK borçlarının yapılandırması meclisten geçmişken, çiftçilerin Tarım Krediye’ olan borçlarıyla ilgili bir şey yapılmaması neyle izah edilebilir.

Bir de bunu iktidarın ilçedeki siyasi temsilcisi ve avukatı yaparsa… O zaman soralım; iktidar, seçimlerde bu insanlardan hangi yüzle oy istemeye gelecek acaba?

Nereden bakarsanız bakın durum hem fiyasko hem de trajikomik bir hikayeye dönmüştür…

Bu kocaman ayıbı, başta çiftçiler olmak üzere hiçbir Bafralı’nın unutacağını zannetmiyorum.

Bafra’da halen, icralık olmamak için traktörünü, tarlasını satan, eşine dostuna borçlanmış bir çok çiftçi var. Peki böyle bir durum bu insanlara reva mıdır?

Konunun basında ve medyada yer almasının ardından konuyu Ankara’ya taşıyan Bafralı çiftçiler, Samsun milletvekillerinden değil de Amasya milletvekillerden yardım gördüler. Amasyalı vekillerin girişimiyle konu az da olsa çözüldü ve Bafralı çiftçiler için az da olsa bir umut ışığı belirdi.

Kendi ilçemizde iktidarın temsilcisi ilçe başkanı icra gönderiyor çiftçiye, şehrimizin milletvekili çiftçilerimizden kaçıyor, başka ilin vekilleri ise geçici de olsa çiftçilerimizin yaralarına merhem oluyor anlayacağınız…

Bafralı olan iktidar partisinin milletvekili ise, Ankara’ya kadar gelmiş çiftçi heyeti ile görüşmeyi bırakın, telefonlarına bile bakmıyor!..

İşte Samsun’un, Samsunlular’ın, Bafralıların düştüğü durum budur…

Peki, şaşırdım mı, hayır!..

Şaka gibi gelse de sahipsiz ilçemizin ve Bafralı çiftçilerin düştüğü durum budur…

‘Kurt kışı atlatır bir şekilde ama yediği ayazı unutmaz’ derler..

Buradan AK Parti’nin yetkililerine sesleniyorum…

Böyle ilçe başkanlarına toplumu yakından ilgilendiren konularda iş aş verip istediği gibi at oynattırıyorsanız, biliniz ki o at gün gelir sizi de fena teper…

Ayrıca, unutmayın ki, köpekler istedi diye atlar ölmez!..

Köylü bir şekilde bu işin altından çıkar, çoluk çocuğunun rızkını kazanmaya yine devam eder.

Köylü faizciye, avukatlara, bu tarz ilçe başkanlarına, umarsız siyasetçilere rağmen ayakta kalmayı başarır…

Peki, sizler, sizlerin bu insanların kapısına gidecek yüzünüz olur mu?..

Bilmem, diyeceğim ama, biliyorum, olur, bal gibi de olur…

Bilmem anlatabildim mi?..

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Gözlemci dedi ki:

    Av. İbrahim Semizin bu konularla alakası varmı yok. Olması icinde bi sebebi yok çünkü hiç köye gitmez çifçiyle konuşmaz dertlerni dinlemez çiftçinin ne halde olduğunu bilmez bile ağızlarında bir laf çeltik para etti etti etmesine ama bu adam aldıkları parayla kopararifemi borç ödesin gübreciyemi ödesin ilaççıyamı yada mazotcu yada tedaşamı ödesin en önemlisi de ekmek icin aldığı tohumamı para versin bunları ödemezse bi çiftci gerçekten para kazanıyor bunları düşünerek bi problem çözmeye başlamaları lazım ilk önce ama nerde o düşünce nerde o iktidar aldıkları maaş belli gelirleri belli o yüzden kimse onlara dert yanmasın

    1. Mahmut dedi ki:

      Otur otur kalk kalkk gel buraya git oraya. Başka. Ne görevleri varkiii ben ce yokkk

  2. Musa Yıldırım dedi ki:

    İkisi de aynı al birini vur ötekine fırıldak