Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

EĞİTİMCİ

EĞİTİMCİ
REKLAM ALANI
1 Eylül 2022 09:00 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 20:57

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN…

2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül itibariyle başlayacak. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen ders başı yapacak.

Peki nasıl başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı olumlu yönde hazırlıklar olduğu gibi, yeni tartışmalar ve sorunlarda yeni dönemde öğretmenleri, velileri ve öğrencileri oldukça zorlayacak..

      Bu yıl ilk defa ders kitaplarının yanında yardımcı ders kitapları da bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılacak.

Yine 20. Bin sözleşmeli öğretmen ataması okulların açılışına yetiştirilecek, yeni atana öğretmenler yeni görev yerlerinde ders başı yapabileceklerdir.

Deprem güçlendirme nedeniyle ülkemizde ve ilimizde bir çok okul geçici olarak taşınması, ikametinden uzak yerlere taşınan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okullara erişim, beslenme ve ikili eğitimden kaynaklanan bir çok sorun velileri ve öğrencileri çok zor durumda bırakacaktır.

       Ekonomik şartların zorladığı aileler çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça zorlanacaklardır.

Okul servis araçlarının ücretlerinin artışı velileri kara kara düşündürmektedir.

Son günlerde yoğun olarak tartışılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı da öğretmenlerin yeni döneme başlarken motivasyonlarını olumsuz etkileyen konulardan biridir. Uzmanlık mesleği olarak öğretmenliğe başlayan öğretmenlerin uzmanlık ve başöğretmenlik adları altında yeniden sınavlara tabi tutulması, öğretmenleri rahatsız etmiş ancak ekonomik kaygılar nedeniyle yaz boyu uzaktan eğitim yoluyla saatlerce günlerce sınavlara hazırlanmaları öğretmenleri yormuştur. Sınav sorularının çok basit olacağı açıklamaları da öğretmenleri sevindirmek bir tarafa aksine üzmüştür.

       Yeni dönemde öğretmenlerin eğitim ve öğretime hazırlık ödeneklerinin günün ekonomik şartlarına uygun artırılmalıdır.

3 yıla yakın süren pandemi süreci nedeniyle öğrencilerin okuldan, öğretmenden ve eğitimden uzaklaşması, onların yeniden yüz yüze eğitimle eğitme odaklanması ve başarılı olmaları için planlı, programlı ve disiplinli bir eğitim politikasına ihtiyaç vardır.

Mutlu okul, mutlu öğretmen, mutlu veli ve tabii ki mutlu öğrenci için yeni dönemde eğitimcilerin azami ölçüde desteklenmesi gerekir.

Yeni dönemde sağlıklı ve mutlu kalın…

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.