Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

NEFES KESEN ANLAR!

Samsun’da Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın limanda gerçekleştirdiği tatbikat nefesleri kesti

NEFES KESEN  ANLAR!
REKLAM ALANI
28 Ekim 2021 15:44

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığınca helikopter ve botun katıldığı rutin eğitim faaliyeti icra edilerek senaryo gereği denizde mahsur kalan vatandaş kurtarıldı.

SEL FELAKETLERİNİN ARDINDAN
Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketlerinin ardından kayıpların aranması için çalışmalarına devam eden sahil güvenlik ekipleri, yaptıkları tatbikatlarla da eğitimlerini pekiştiriyor. Denizde yapılan çalışmalardan daha iyi verim alınabilmesi adına eldeki tüm imkanlar kullanılarak çeşitli arama kurtarma senaryoları da gerçekleştiriliyor. Rutin olarak yapılan eğitim faaliyetlerinden birisi de Samsun Limanı içinde gerçekleştirildi.

AÇIK DENİZDE KURTARMA SENARSOYU
Tatbikat senaryosuna göre, Samsun açıklarında bir vatandaş denizde mahsur kaldı. İhbar üzerine sahil güvenlik ekipleri, deniz ve havadan bölgeye ulaşmak için harekete geçti. Tatbikatta, ilk olarak sudaki vatandaşa helikopterden can simidi atılarak temas sağlandı. Ardından helikoptere kurtarma ipiyle bağlı bir personel aşağıya inerek vatandaşı tuttu. Kurtarma personeli ve kendine sabitlediği vatandaş hızla helikoptere çekildi. Ardından vatandaşın sağlık kontrollerinin yapılması sağlanarak tatbikat başarıyla tamamlandı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına yansıyan tatbikat görüntüleri ise nefes kesti. Kurtarma çalışmalarını yapılabilmesi adına helikopterin denize inecek kadar alçaldığı anlar, heyecan oluşturdu. Arama ve kurtarma faaliyetlerinde gösterilen cesaret gözler önüne serildi. Eğitim faaliyeti esnasında helikopter bölgede tam 4 tur attı.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.