Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

DEPREM BÖLGESİNDE!

Samsun’dan 15 kişilik uzman arama ve kurtarma personeli, tam donanımlı araçlar, iş makinaları ile alt yapı çalışmaları için 6 kişilik ekip ve malzemeler deprem bölgesine gönderildi

DEPREM BÖLGESİNDE!
REKLAM ALANI
6 Şubat 2023 16:27

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yapılan çalışmalara destek olmak için hemen harekete geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yapılan görüşmeler sonrasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

3 ARAÇ, 15 ARAMA KURTARMA PERSONELİ
İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 3 araç, 15 arama kurtarma personeli, jeneratör,ayırıcı, kesici, beton kesme spirali, hava yastıkları,Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından paletli ekskavatör, 2 lastikli ekskavatör, 2 tane lowbed ile 4 personel ve 4 şoför, Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürülüğü (SASKİ) tarafından ise içinde pvc boru, şibervana, kablinmanşon, adaptör, elektrofüzyon makinası, muhtelif çaplarda demir nipel, demir dirsek, eldiven testere, törpü, şarjlı spiral bulunan 3 araç ile 6 personel deprem bölgesine gönderildi. 5 kamyon, 1 loder ve 1 lowbed’in ise sevke hazır halde bekletildiği belirtildi.

DEMİR: HAZIRLIKLARIMIZI HIZLI YAPTIK
AFAD, Kızılay, Belediyeler Birliği, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Depremin ilk anından itibaren AFAD yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ihtiyaçlar doğrultusunda ekiplerimiz hızla hazırlıklarını yaptılar ve hemen harekete geçtiler. Özellikle başta Kahramanmaraş olmak üzere depremin etkilediği bölgedeki diğer illerimizde arama kurtarma ve diğer çalışmalarda kullanılmak üzere iş makinalarımızı,arama kurtarma personelimiziletam donanımlı araçları, alt yapı eksiklerinin giderilmesi için uzman ekip ve ihtiyaç olan malzemeleri hızla gönderdik” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.