Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘ROMAN’ kızlarına SÖZ!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaşlarla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, okula gitmeyen kız çocukları için çalışma başlatacaklarını söyledi

‘ROMAN’ kızlarına  SÖZ!
REKLAM ALANI
10 Nisan 2022 16:51

Terme Belediyesi ile Terme Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen iftar programı 8 Nisan Dünya Romanlar Günü çerçevesinde yapıldı. Terme’deki Roman vatandaşlarla iftar programında bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Romanların taleplerini dinledi.

‘TOPLUMUMUZUN EN RENKLİ KESİMİSİNİZ’
Okunan akşam ezanının ardından hep birlikte oruçların açıldığı iftar programında konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek Romanların gününü kutladı. Kılıç, “Uzun yıllardır bu şehirde doğmuş, büyümüş bireyler olarak bizim toplumumuzun en renkli kesimisiniz. Türk toplumunun da büyük zenginliklerinden bir tanesisiniz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle gönül gönüle kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Roman kardeşlerimize iftar davetimize gösterdikleri samimi ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ROMAN KIZLAR OKULLU OLACAK
Okula gitmeyen kız çocuklarının eğitimleri için çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Kılıç, “Yavrularımızın, özellikle kız çocuklarımızın okula gitmediğini gördük. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz çocuklarımızın okul ihtiyaçları için her türlü desteği verecektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi hepimizden, her şeyden çok daha önemli. Bu bağlamda 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında tüm Roman çocuklarımızın eğitim öğretimini tamamlamaları noktasında bu konunun üzerinde duracağız. Okula gitmeyen çocuk kalmayacak” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM’DAN 8 NİSAN KUTLAMASI
Terme Kaymakamı Metin Maytalman ise, “Maneviyatın yükseldiği, kardeşliğin pekiştiği, dayanışmanın üst düzeye ulaştığı Ramazan’da Sivaslılar, Çangallar ve Cumhuriyet Mahallemizde bulunan Roman vatandaşlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Gökkuşağı kadar renkli olan hayatlarınızın insanlara kattığı neşenin devam etmesini ümit ediyor, bu vesileyle Romanlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

Programa ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karademir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar ve muhtarlar da katıldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.