Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Samsun ATA’sını anıyor ÖZLEM VE MİNNETLE!..

Samsun’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise şehirde adeta hayat durdu

Samsun ATA’sını anıyor ÖZLEM VE MİNNETLE!..
REKLAM ALANI
10 Kasım 2023 16:12 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2023 16:26

Samsun’da Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri Onur Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Samsun Valiliği, Samsun Garnizon Komutanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı. Saat 09.05 geçe 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından da Samsun Valisi Orhan Tavlı, anıt şeref defterini imzaladı.

‘YAKTIĞIN MEŞALE HİÇ SÖNMEYECEK’
Anıt şeref defterini imzalayan Vali Tavlı, “Aziz Atatürk, devlet geleneğinin tüm birikimine sahip, son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin de dediğiniz gibi ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizi müşterek bir gaye etrafında birleştirerek, birlik ve beraberlik içerisinde istikbal yolunda yaktığınız meşaleyi bizler de gelecek nesillere en iyi şekilde teslim edeceğiz. Bundan 100 yıl önce kahraman ecdadımızla ağır bedeller ödeyerek gerçekten çok zor şartlarla kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’ni bize işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma hedefine ulaştırmak ve 2. asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak inşa etmek için köklü tarihiniz ve kadim değerlerinizden aldığımız ilhamla gayret göstermek en önemli vazifemizdir. Bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan zatıaliniz ve kahraman silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Törene ayrıca CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programları gün boyu devam etti.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Samsun’da anıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

İHA

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.