Dolar 32,3785
Euro 34,7228
Altın 2.405,68
BİST 10.083,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

OKULUN MASKOTU OLDU!

Samsun Çarşamba Şehit Ferhan Hasovalı İlk ve Ortaokulu’nun adeta maskotu haline gelen haylaz karga, sınıflara girip kalemleri çalıyor, okul binasının etrafındaki çöpleri topluyor ve gördüğü anahtarları alıp kaçıyor

OKULUN MASKOTU OLDU!
REKLAM ALANI
13 Nisan 2023 15:32 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2023 15:33

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Şehit Ferhan Hasovalı İlk ve Ortaokulu’nun son günlerde davetsiz misafiri haline gelen ‘Paşa’ lakaplı karga, sınıflara girerek kalemlerle oynuyor. Sınıfta bulduğu kalem, silgi ve benzeri eşyalarla uğraşan karga, öğrencilere kendini sevdirdi.
Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından tanınan ‘Paşa’ lakaplı karga, teneffüslerde öğrencilerle vakit geçiriyor, okul bahçesinde ki çöpleri gagasıyla çöp kovasına atmak için mücadele veriyor.


 PAŞA, EVLADIMIZ GİBİ OLDU
Okulu mesken tutan kargaya alıştıklarını belirten okul personeli Metin Yılmaz, “Paşamız 3-4 günden beri okulumuza alıştı. Sınıflarımızın içine giriyor. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız çok iyi davranıyor. Adını da Paşa koyduk. Bazen bize yaklaşıyor. Omuzlarımıza konuyor, verdiğimiz ekmeklerden yiyor. Bazen de öğrencilerin kalemlerini alıp kaçıyor. Okulun anahtarlarını aldı götürdü. İki günden beri bekliyoruz hala getirmedi. Anahtarı bulmak için peşine düştük. Her gün ekmek yiyor, besliyoruz. Arada bize çarpıyor, korkutuyor bizi ama korkmuyoruz. Paşa dedikçe yanımıza geliyor. Artık evladımız gibi oldu” dedi.


ÖĞRENCİLER LAKAP TAKIYOR
Öğrenciler, sınıflarına karga girdiği anda büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek, haylaz kargaya lakap takıyorlar. Öğrencilerin diline düşen karga, sıralarda bulunan kalemleri alıp kaçan kargaya ‘Kaçakçı Mahmut’ ismini koydular. 2-C sınıfı öğrencileri, “Sıralardaki kalemimizi alıp kaçıyor. Herkes karga gelince korkuyor. Ama tek yaptığı iş kalem çalmak. Bazen bahçede görüyoruz onu. Pencereye geliyor. Gördüğümüzde kargaya bakıyoruz” dediler.
Okul Müdürü Mudahher Sağlam ise okulun maskotu haline gelen ‘Paşa’ lakaplı karganın, öğrencilere hayvan sevgisini aşıladığını, ilk anlarda öğrencilerde ürkme durumu olsa da sonrasında öğrencilerin sevgiyle yaklaştığını ve neşeli anların yaşanmasına vesile olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.