SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı’ndan 29 Ekim Mesajı ‘CUMHURİYET MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK DEĞERİDİR’
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Kaya Aşçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in millet iradesiyle inşa edilen en büyük değer olduğunu vurguladı
‘AZİM VE İNANCIN ESERİ’
Genel Başkan Aşçı, Cumhuriyet’in Türk milletinin azim, inanç ve kararlılığıyla ortaya koyduğu büyük bir varoluş mücadelesinin sonucu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet, milletimizin azim, inanç ve kararlılıkla ortaya koyduğu büyük bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, bağımsızlık tutkusuyla birleşen bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolüdür. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; milli birlik, kardeşlik ve ortak değerlerimizin teminatıdır.”
‘EMANETİMİZİ KORUYALIM’
Toplumsal dayanışma ve manevi değerlere dikkat çeken Aşçı, Cumhuriyet’in yaşatılmasının tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu belirterek şu mesajı verdi:
“Bugün bize düşen en önemli görev, bu emaneti birlik içinde, inançla ve kardeşçe yaşatmaktır. 102 yıldır olduğu gibi, yarınlarımız da ancak birlik, adalet ve ortak vicdanımızla güçlenecektir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemize huzur, bereket ve kardeşlik dolu günler diliyorum.”
BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU
SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı’nın mesajı, Cumhuriyet’in 102. yılında birlik, beraberlik ve kardeşlik temasıyla dikkat çekti.