Dolar 44,8651
Euro 52,8845
Altın 6.907,71
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 19°C

KORKUNÇ SAVUNMA!

Samsun’da yeni doğan bebeğini çöpe atan tutuklu sanık, “Ben hiçbir zaman, ‘Çocuk canlı dünyaya geldi’ demedim. Ölü olarak doğdu” dedi

KORKUNÇ SAVUNMA!
15 Nisan 2026 16:58

Samsun İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 3 çocuk annesi Hanım Canikli (41),rahatsızlanıp hastaneye gitti. Tedavi sırasında Canikli’nin yeni doğum yaptığı tespit edildi. Görüşmede Hanım Canikli, evlilik dışı ilişki yaşadığını, 2 hafta önce evinde doğum yaptığını itiraf etti. Ayrıca, bebeğin ölü doğduğunu ve 11 Ekim 2025’te ölü bebeği evin yanındaki çöp kutusuna attığını söyledi. Bunun üzerine polise bilgi verildi. 5 gün boyunca konteynerler ve çöp istasyonunda yapılan araştırmada bebeğe rastlanılamadı.

KORKUNÇ SAVUNMA!

‘UYANDIĞIMDA ÖLMÜŞTÜ
KONTEYNERE ATTIM’
Hanım Canikli, 16 Ekim 2025’te yapılan görüşmede ise bebeğin canlı olduğunu, aile baskısından korktuğu için bebeği çarşafa sararak banyoya bıraktığını, daha sonrasında uyuyakaldığını, uyandığında bebeğin öldüğünü ve çöp konteynerine attığını ileri sürdü. Çelişkili açıklamalarda bulunan şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından geçen yıl 20 Ekim’de adliyeye sevk edilen Hanım Canikli, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Samsun 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Canikli’nin ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapsi istendi. Davanın ilk duruşması ise dün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Hanım Canikli, tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

DAHA ÖNCE DE HAMİLE KALMIŞ
Hanım Canikli yaptığı savunmada, “3 yıl önce M.D. ile tanıştım. Başka biriyle dini nikahlıydı. ‘Evleneceğiz’ diyerek vaatlerde bulundu. Gönül ilişkisi yaşamaya başladık. Bir süre sonra kendisinden hamile kaldım. Çocuğu aldırmamı istedi. Ailemin duymasını istemediğim için o dönemde çocuğu özel bir hastanede aldırdık. Kendisiyle ilişkimiz devam etti ve ben bir kez daha hamile kaldım. Bunu anladığımda aldırmak için yasal sürenin dolduğunu öğrendim. Çocuğu dünyaya getirmeye karar verdim. M.D. çocuğa şu anki dini nikahla birlikte yaşadığı kişiyle bakacağını söyleyince kabul etmedim. Hamileliğimi ailemden gizledim, bol kıyafetler giydim. 6 Ekim 2025’te çocuğu evin salonunda dünyaya getirdim. Göbek bağını kendim kestim. Dünyaya geldikten sonra çocuk ağlayamadı, canlı değildi. Çocuklarımın göreceğinden endişe ettiğim için çarşafa sarıp kutunun içine koydum. Ertesi gün kötü olunca hastaneye çocuklarımla hastaneye gittik. Hemşireye her şeyi anlattım umursamadı ve eve döndük” dedi.

‘TEDAVİ EDİLİRKEN İFADEM ALINDI’
Çocuğun 5 gün boyunca kutunun içinde durduğunu söyleyen sanık Canikli, “Sonra çocuğu poşete koyup, çöp konteynerine attım. 3 gün sonra fenalaştım ve yine hastaneye gittik. Orda da durumu anlattım. İlaç tedavisi uygulanırken ifadem alındı. Ne dediğimi hatırlamıyorum. Sonra da olay nedeniyle tutuklandım. İlk ifadelerimi kabul etmiyorum. Ben hiçbir zaman, ‘Çocuk canlı dünyaya geldi’ demedim. Ölü olarak doğdu. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Hanım Canikli’nin gönül ilişkisi yaşadığı M.D.’yi ve tedavisini gerçekleştiren kadın doğum uzmanı İ.N.K.’nin bir sonraki celsede dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.