Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

‘KENE’ PANİĞİ!

Amasya’da bahçede boynuna kene tutunan bir vatandaş, ikamet ettiği Samsun’da hastanenin acil servisine başvurdu. Kene, sağlık personeli tarafından çıkartıldı

‘KENE’ PANİĞİ!
REKLAM ALANI
11 Haziran 2023 15:13

Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına ve ölümlere yol açan keneler bu yaz da piknikçilerin ve tarım işçilerinin korkulu rüyası olmaya başladı. Son bir ay içinde Sivas’ta 3 kişi ve Amasya’da ikamet eden bir kadın KKKA hastalığı teşhisiyle hayatını kaybetti.

TARLADA ÇALIŞIRKEN KENE BULAŞTI
Samsun’da ikamet eden ve günübirlik memleketi Amasya’daki kendisine ait tarlaya çalışmaya giden 4 çocuk babası Münir Ateş (58), dün akşam geri döndüğünde evlerinde boynundaki keneyi fark etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvuran Münir Ateş’in boynuna tutunan kene, sağlık görevlileri tarafından çıkarıldı. Kan tahlili yapılan Ateş, sağlık yönünden takibe alındı.

Ateş, “Amasya’daki bahçemize gittim. Eve geldim. Ben de ‘et ben’i olduğu için oğluma gösterdim. Oğlum da sağlıkçı olduğu için kene olduğunu söyleyince hastane geldik” dedi.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI
Kenenin yol açtığı KKKA hastalığı, özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas çevresinde her yıl nisan ve ekim ayları arasında görülüyor. Uzmanlar, insan vücuduna tutunan kenelere müdahale edilmemesi ve hastanede sağlık görevlileri tarafından çıkarılması uyarısında bulundu.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.