Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Başkan Deveci: “Atakum’da ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız”

 ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ırı açılışında konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Önümüzdeki ilk fırsatta çok gecikmeden yukarıdaki alanda ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız” dedi.

Başkan Deveci: “Atakum’da ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız”
REKLAM ALANI
20 Ekim 2019 19:05

Atakum Belediyesi tarafından desteklenen Engelsiz Yaşam Panayırı açılışı, Yaşam Park’ta yapılan törenle açıldı. Açılış törenine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, stantları gezerek engellilerle tek tek ilgilendiler. Açılışta konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, ilçeye engelsiz yaşam alanı kazandıracaklarını ifade ederek, “Önümüzdeki ilk fırsatta çok gecikmeden yukarıdaki alanda ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız. Buna benzer parklarda sizi sıkıştırmayacağız. Samsun’un iş adamlarını, uluslararası ilişkisi olan dernekleri, STK’ları, odaları ve her birini buraya ayrı ayrı çağırıyorum. Hiçbirimizin garantisi yok. Bu gibi yerlere bugün değilse de yarın ihtiyaç olunabileceği düşüncesiyle bu kardeşlerimize el uzatarak Türkiye’de örnek Engelsiz Yaşam Alanı oluşturmamız gerekiyor. Biz hayal ve proje olarak buna hazırız. Maddi olanaklarımız sınırlı. Bu panayırın oluşumunda Atakum Belediyesi’nin cebinden bir şey çıkmadı. Buna benzer etkinlikleri yapabiliriz. Atakum da bu zaten. Kent bu olmalı. Atakum farkını burada ortaya çıkarmalı” dedi.

“Benim yakamı bırakmayın, tembelliğe alıştırmayın”
Vatandaşlara verdikleri oyun hesabını sormalarını isteyen Başkan Deveci, şunları söyledi:
“Buna benzer 4-5 etkinliği hafta sonuna sığdırdık. Hafta içi de birçok kültürel etkinliğimiz vardı. Bu kış dahil, önümüzdeki yaz her gün bir etkinlik olacak. Atakum bir kültür-sanat kenti olacak. ‘Atakum Belediye Başkanı olursam, benim elim bütün Atakumluların omzunda olacak’ demiştim. Onu yerine getireceğim. Her sorunu çözmeye çalışacağız. Çözemiyorsak da her sorunun, sorun sahibiyle birlikte üstleneceğiz. Benim de yakamı bırakmayın. Tembelliğe alıştırmayın. Verdiğiniz oyun, verginin hesabını sorun. Benden öncekilere ve sonrakilere de hesap sorun. Atakumlu olmaya bu yakışır. Bunu yaparsak çağdaş, medeni bir kent oluruz. Komşuluk hukukunu güçlendirmiş oluruz. Kent kültürünü bir araya getirmiş oluruz. Ülke demokrasisine ve kalkınmasına Atatürk’ün şehri Samsun’dan ses vermiş oluruz.”
Panayırda ayrıca engellilere yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.