Dolar 32,4211
Euro 34,7401
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Bakış Açısı

Meğer Samsun hep bunu beklemiş

Bakış Açısı
REKLAM ALANI
12 Ağustos 2018 13:40 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2018 17:32

Bir Samsun’lu olarak son dönemde ilgimi çeken bir durum var.

Samsun git gide daha da huzurlu bir şehir haline geldi.

15 Temmuz hain darbe girişimi, sonrasında sınır ötesi operasyon, 24 Haziran genel seçimleri, döviz kuru baskısı, enflasyon,  yerel siyaset velhasıl tüm ülke gibi Samsun’da gerildi.

Geçim derdi, insanların gönül verdileri siyasi parti için verdikleri mücadele, siyaseten çıkar peşinde koşanların çatışmaları arasında geçti zaman.

Ama tüm bu olaylar içinde biri, bize aslında unuttuğumuz bir şeyi hatırlattı

Siyasi görüşü, sosyal statüsü, etnik kökeni ne olursa olsun yani kişi kim olursa olsun ona bir tebessümle yaklaşıp, halini hatırını soran, derdini dinleyen, acısını da mutluluğuna da ortak olan bir toplumduk biz.

Bir gün biri geldi.

Hiçbir siyasi kaygısı ve beklentisi olmayan, insana değer veren, samimi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ya da halkın deyimiyle Zihni Abi’den bahsediyorum.

 

Yusuf Ziya YILMAZ’ın istifa etmesiyle başlayan kim başkan olacak kulislerinin hiçbirine adı en çok geçen kişi olmasına rağmen katılmayan, hiçbir çaba içine girmemiş, görev istenmez verilir diyen ve de tüm bu sürecin sonuçlanmasının arifesinde diğer adaylar tüm güçlerini kullanarak çalışırken  kendisini İstanbul’da bir düğünde gördüğümde şaşırdığım kişidir Zihni ŞAHİN.

Kendisine, yanında oturan kişi dayanamayarak “Abi biz seni beklemiyorduk” dediğinde görev bölgesi olan Bafra’ya çok emeği olan vefa duyduğu bir ailenin düğünü olduğunu söyledi.

Ve sonrasında her şey aynı Zihni ŞAHİN’in dediği gibi oldu ve kendisine görev verildi.

Halkın tüm kesimlerinin Zihni ŞAHİN’in göreve getirilmesini sevinç ile karşılaması da sanırım bu anlattıklarım yüzünden. Mütevazi kişiliği ve hoşgörüsü ile kendini ilk defa tanıyan kişilerin bile gönüllerine yerleşti bile.

Ayrıca seçim sürecindeki performansı herkes tarafından takdir edilen başkan aynı tempoyu sürdürmeye de devam ediyor.

Her gün farklı bir ilçede.

Her gün halkla iç içe.

Ulaşmak isteyen herkese sadece bir telefon uzaklıkta.

Seçim çalışmaları sırasında Başkan ŞAHİN’e eşlik eden parti yönetimindeki bir arkadaşımın şu sözleri hala aklımda. Gittiğimiz her yerde Başkan’ı coşkuyla karşılıyorlar.

Halkın gerçekten sevdiği bir siyasetçi ile seçim çalışmasına katılmak hem bizi motive etti hem de endişelerimizi giderdi. Zaten son dönemde parti yönetimi ve siyasilerin beyanlarına ve değindikleri konuları incelerseniz Zihni ŞAHİN’in beyanlarına çok benzediğini göreceksiniz.

Zihni ŞAHİN Samsun siyasetinde  bir yol açtı ve bu yolda en çok diğer siyasilerin işine yaradı.

Peki tüm bu yoğunluk içinde Başkan’ın hiç mi kendi nefsi için ayırdığı vakit yok derseniz var tabi ki.

Başkan ŞAHİN koyu bir Samsunsporlu ve maç kaçırmıyor. Siyasilerin oy kaygısı ile adını andığı Samsunspor’un tek bir maçını bile kaçırmıyor.

Kendisine Samsunspor ile ilgili bir soru sorulduğunda cevap verirken yüzüne, haline tavrına bakın.

Göreceksiniz.

Sonuç olarak halkın içinden hatta halkın ta kendisi olan, herkesi kucaklayan bir insan.

Samsun hep onu beklemiş. Kolay kolay da bırakmayacak gibi.

Ha unutmadan.

Şunu da söylemeden yazımı bitiremeyeceğim.

Yine tesadüfen bir düğünde karşılaştığımız Zihni ŞAHİN halk arasında “kabadayı” diyen geçen yöresel halk oyununa katılınca yan masadan biri gözlerine inanamayıp “Büyükşehir Belediye Başkanı Kabadayı mı oynuyor?”

AHMET İKBAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Suheyla özgök dedi ki:

    Tebrik ediyorum sizi yazinizi sonuna kadar okudum evet samsun halki bunu ozlemisti halkla ic ice bir baskan kimse kimseden bir menfaat beklemiyor ama malesef siyasetcilerde halkin bir derdini dinleyip onlara yardimi olmasa bile ilgi gostermeleri yeterde artardi malesef bu olmadi Sayin baskanla bir yerde karsilastim evet dediklerinize aynen katiliyorum halkin adami kendisini tebrik ediyorum saygilarimi iletiyorum