Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

EĞİTİME DAİR!

EĞİTİME DAİR!
REKLAM ALANI
5 Ocak 2023 09:00 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2023 22:12

                                                                         AİLE EĞİTİMİ

        Aile toplumum temel taşı, eğitim ve öğretimin vazgeçilmez unsurudur.

       Güçlü aile, güçlü toplum toplumdur.

Eğitimde başarıyı yakalamak için okul- aile işbirliğinin en üst düzeyde ve sağlıklı bir ilişkisinin olmazı gerekir.

Okulun öğrenciye kazandırdığı bilgi- beceri ve olumlu davranışların aile ortamlarında desteklenmesi, pekiştirilmesi son derece önemlidir.

Ailenin eğitimde beklentileri kadar, aile içerisindeki iletişim, sağlıklı ortam ve çocuğun mutluluğu eğitimde başarıyı getirecektir.

    Milli Eğitim Bakanlığının Aile Okulu Projesi aile eğitiminde başlatılmış son derece önemli bir projedir. Proje ile ailelere aile içi iletişim, bağımlılık, ve stres yönetimi başlıklarında çeşitli eğitimler verilmektedir. 

Özellikle ‘’ Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı’’ eğitimi ile ailelerin çocuklarını siber saldırılardan korumalarını amaçlamaktadır. Yine ‘’ Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler’’ eğitimi ile sağlıklı bir aile ortamı ve sağlıklı çocuklar hedeflenmektedir.

Çocukların ve gençlerin sosyal duygusal beceri gelişimleri ve ahlaki gelişimleri de bu eğitimlerle güçlendirilmeye çalışılmaktadır.

    Samsun’da yaklaşık 1500 öğretmenin görev aldığı bu eğitimlere şu ana kadar il genelinde 13 bin aileye ulaşılma başarı yakalanmıştır. Yıl sonuna kadar bu sayının 25 bine ulaşılması hedeflenmektedir.

Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen yönetici ve öğretmenleri kutluyor, devamın diliyorum.

 

Samsun’da eğitim ve öğretimde başarı yakalanacaksa,  bu projenin başarısı olmazsa olamazdır. Bu eğitimlere ailelerin ilgisi ve ulaşabilmeleri için her türlü tedbirler alınmalıdır.

Okul- Aile Birliklerinin de bu projede aktif rol almaları sağlanmalı, projede görev alan öğretmenlerin moral ve motivasyonu artırıcı teşviklerde gündeme alınmalıdır.

Bilinçli aile, güçlü okul, başarılı bir eğitim ve öğretim sistemi ile sağlıklı, mutlu ve başarılı nesiller yetiştirilecekir. ..

Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.