Dolar 32,5204
Euro 34,8681
Altın 2.435,15
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

Bafra’ya 8 kupa!

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Adana’da düzenlenen Ulusal Funfly Ligi Model Uçak okrobasi finali düzenlendi

Bafra’ya 8 kupa!
REKLAM ALANI
12 Eylül 2017 17:37

Bafra’da bulunan Hava Sporları ve Gençlik Kulübü sporcuları  9-10 Eylül 2017 tarihinde Adana Kelaynak Havacılık Kulübü Hürmeydan hava parkı tesislerinde yapılan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Ulusal Funfly liginin model uçak akrobasi finaline katıldılar. On iki kupanın dağıtıldığı yarışmalarda  yedi kişilik kafile ile katılan Bafralı sporcular kupaların sekizini kazanarak büyük başarı gösterdi.
Yarışmaya katılan 2 kulüp takımının antrenörlüğünü de yapan Kulüp Başkanı Burhan Apaydın şöyle konuştu. “Daha önce 2013 ve 2014 de şampiyon olarak 24 kupayı Samsun’a getirmiştik. Kazandığımız bu kupalar Bafra’ya ekip havacılığına olan ilgiyi artırmayı düşünüyoruz.


Büyük emeklerle kazanılan bu 24 kupa her yarışmadan sonra ancak bir gün haber değeri taşıdı. Yetkililerin gözüne girip Bafra’ya hava parkı yapılmasını istedik. Projeler yazdık spor bakanlığı dahil tüm yöneticilerimize ulaştırdık. Yazılı proje ile derdimizi iyi anlatamadığımızı düşünerek bir hava parkı nasıl olur temsili maketini yaptık. Yine maketimizi zamanın Gençlik Spor Bakanı  dahil tüm yetkililere sunduk. O zamanki Bafra Kaymakamımızın odasında bu maket günlerce sergilendi. Ama maalesef bu proje Bafra için bir yatırıma dönüşmedi. Pes etmedik ama bu kadar emeğin ve başarının görülmemesi bizi üzdü ve şampiyonu olduğumuz bu yarışmalardan çekildik. Zaten Bafra’da bu tür başarıları destekleyen bir sponsor da yoktu. Sizin anlayacağınız bu ulusal 24 kupa kulüp vitrinine süs oldu. 2015 de Bafra Fen Lisesine Biz sponsor ve danışman olduk ve liseler arası İHA yarışmasına hazırladık. Birincilik kupasını Okula Kazandırdık. 2016 yılında yine Bafra Fen Lisesinden bir ekibi bu sefer uluslararası ve üniversiteler arası İHA yarışmasına hazırladık. Lise olmalarına rağmen 3 eleme aşamasını geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Yarışmada ise TÜBİTAK’tan kaynaklanan nedenlerle hiçbir ekip geçerli uçuş yapamadı. Takım olarak gelecek vaat eden genç takım mansiyon ödülünü okula getirdik. 2017 de ise Türkiye Hava Sporları Federasyonu kuruldu ve bu yarışma organize etti. Bizde yeni kurulan federasyona destek olmak için tekrar uçaklarımızı yaptık ve yarışmalara hazırlandık. Bu başarı geldi. 2017 sezonunda alınan kupa sayımızda 11’e ulaştı. Şimdi Çukurova’dan itina ile hasadını yaptığımız bu kupaları Bafra ovasında havacılığı yeniden çimlendirebilir miyiz diye düşünüyoruz.”
Finalin ödül törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de katıldı. Bafra ekibinin sık sık kürsüye çıktığını fark eden Başkan Sözlü; Bu yarışmacılar rahmetli eski Bafra Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın hemşerileri mi? diye sordu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.