Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

BÜYÜKŞEHİR’DE RÜYA

Fatih TEZCE’nin kaleminden..

BÜYÜKŞEHİR’DE RÜYA
REKLAM ALANI
8 Şubat 2019 11:49

Sen benim gece yanımsın. Sen benim gecedeki yarımsın. Sen benim sabaha en yakın anımsın. Pencerelere kaçışım, sabaha sığınışım, yıldızların ardına saklanışımsın. Sen benim çocukluğumdaki yaşanmamış anımsın.
Sen benim bir yanımsın.
1.
Rüyalarımdaki uykusuzluğum seni görünce böyle başladı. Beyaz renge bürünmüş uzaktaki yıldızların gözlerinde parıldamasını mesela, ilk defa bu rüyada gördüm. Kahverengi saçlarına takılan ufuk çizgisini de. Yakından uzaklara yelken yelken sevgi taşıyan gemileri gönderen ellerini, sonra havada asılı unuttuğun ellerini, mendilin gözyaşıyla ıslanmış beyazlığında ben oluşumu hayal ediyorum.

2.
Ben seni yazmak istiyorum. Seni ilk görüşüm ilk cümlemdir. İnsanın ilk cümlesi ben varım demektir. Söyleyecek sözü olanların cümlesi olur. Benim sana dair söyleyeceğim sözüm olsun istiyorum. Ben sözlerimde hep senin olmanı istiyorum.

3.
İlk cümleme böyle başladım. Çocukların ilk cümlesi de böyle başlar. İlk adımını atan çocuk ilk sözünü söylemiş olur. Yürüdükçe çocuk, sözlerinin devamı olur. Çocuk büyüyünce tam cümle olur yürüyüşü. İlk cümlemi sana söylemek istiyorum. İlk adımlarım sende kalsın. Yürüdükçe sözlerim çoğalsın. Ben yürüdükçe sözlerim sende çoğalacak. Ben yürüdükçe sözlerim seninle çoğalacak.
Sözlerim seninle söz olsun.
Sözlerim seninle son olsun.
Söz, sözüm senin olsun.

4.
Çocuklar en çok ilk yürüdüklerinde çığlık atar. İlk yürüyüş ben sizler gibiyim demek. Beni de kabul edin demek. Paytak yürüyen çocuk, karşısındaki açılan kollara doğru koşuyor. Karşısında sevdikleri var. Çocuk hasretle kavuşuyor adımların sonucunda. Çocuk hasrete kavuşuyor koşmanın sonunda. Kavuşmak bir ödül. Sabrın sonucu. Zafer, kazanmak demektir. Rüyada yürüyorum. Karşıda sen varsın, yanda upuzun uyuyan bir ırmak…

Yürümek ırmağın çağrısı ve masumluğumuz demek.

5.
Sabahın ilk ışıkları girdi rüyalara. Ayrılık zamanı bu rüyadan. Büyükşehirler çok aceleci. Büyükşehirlerde rüya kısa oluyor. Sesler yerleşiyor kulaklara. Oysa ben seninle yürüyorum rüyada. Kahverengi saçlarına ak gibi düşen ufuk çizgisine doğru yürüyorum. Rüya da olsa, bir seni, bir de yürümeyi çok seviyorum.

İnsanların sen benim yarımsın diyeceği dostları olmalıdır. Beyaz mendiller müennes canlılar için olmamalıdır yalnızca. Söyleyecek sözümüz herkes için olsun. Yürüdükçe şehirler çoğalsın, sözlerimiz anlam kazansın. Kutlu yürüyüşlerimiz zaferlerimiz olarak kalsın.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.