Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

SAMSUN’DA CEZA YAĞDI

Samsun’da polis ve jandarma 15 bin 617 kişiyi evde denetlerken hafta sonu kısıtlamaya uymayan çok sayıda kişiye cezai işlem uygulandı

SAMSUN’DA CEZA YAĞDI
REKLAM ALANI
13 Aralık 2020 14:55

Samsun’da karantina ihlallerinin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan evde denetim uygulamasında 9 günde 15 bin 617 ikamet denetlendiği açıklandı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına uymlayan çok sayıda kişiye ise ceza kesildi.

VALİLİK: AMAÇ, TOPLUM SAĞLIĞI
Samsun Valiliği tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Kovid-19 pozitif veya temaslısı olup evinde izolasyonda olması gerekenlere yönelik emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından denetimler aralıksız devam ediyor. Son 9 günde 15 bin 617 kişi ikametlerinde denetlenmiş ve karantina kurallarına uymayanlara idari yaptırım uygulanmıştır. Yapılan denetimlerin amacı toplum sağlığını korumaktır. Korona virüsüyle mücadeleye ara vermeden devam etmeliyiz. Unutmayalım, tedbir ve kurallara ne kadar riayet edersek bu mücadelede o kadar başarılı oluruz” denildi.

TRAFİKTE ‘İZİN BELGESİ’ KONTROLÜ
Öte yandan, Türkiye genelinde cuma akşamı 21.00’de başlayan ve bugün saat 05.00’te sona eren sokağa çıkma kısıtlamasıyla Samsun’da cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı. Trafik ekipleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında denetimlerini ise aralıksız sürdürdü. Ekipler, trafikteki araçları tek tek durdurarak izin belgelerini kontrol ederken izin belgesi olmayan vatandaşlara ise cezai işlem uyguladı.

KISITLAMAYA UYMAYANA CEZA
Samsun’da bazı vatandaşların ise kısıtlamaya uymadığı gözlendi. Atatürk Bulvarı üzerinde uygulama ve denetim yapan trafik ekipleri kısıtlamaya uymayan vatandaşlara 3 bin 186 TL, şehir içine girmesi yasak olan bir çok tıra ise 132 TL ceza yazdı.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.