Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

‘KÂR’LA MÜCADELE!

Karadeniz Bölgesi’nde kar yağışı özellikle Artvin, Bayburt ve Rize illerinde etkili oluyor. Yüksek kesimlerde kar nedeniyle kapanan yollar açılmaya başlandı

‘KÂR’LA MÜCADELE!
REKLAM ALANI
11 Kasım 2021 16:43 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2021 16:56

Kar yağışı özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olmaya başladı. Dün başlayan kar yağışı Artvin, Rize ve Bayburt illerinde etkili oldu.

RİZE’DE EKİPLER SEFERBER EDİLDİ
Rize’de yüksek kesimlerde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Kar kalınlığı arttıkça yüksek kesimlerde bulunan köyler ve yaylalara da ulaşım kısıtlandı. Rize İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler ise karla mücadelesini aralıksız sürdürerek kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan köy yollarını birer birer açmaya devam ediyor. Son Çamlıhemşin ilçesine bağlı Pokut Yaylası’nın yolu da ekipler tarafından ulaşıma açıldı.

DOĞU KAÇKARLAR’DA KAR YAĞIŞI
Artvin’in Arhavi İlçesine bağlı 2 bin 200 rakımlı Nopapeni Yaylasında etkili olan kar yağışı sonrası yayla beyaza büründü. Doğu Kaçkar Dağlarının en yüksek tepesi olan Marsis Dağı eteklerinde bulunan ve Arhavi ilçe merkezine 33 km uzaklıkta olan Nopapani Yaylası ziyaretçilerini mevsimin ilk karı ile karşıladı.

BAYBURT’TA YOLLAR BUZ TUTTU
Hava sıcaklığının 6 ila 12 derece arasında düşüşe geçtiği Bayburt’UN yüksek kesimlerinde de kar yağışı görüldü. Bayburt’un Demirözü İlçesi’nde etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. İlçenin etrafını saran dağların üst tarafları beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte hissedilir derecede hava sıcaklığında düşüş yaşanırken bazı güzergâhlarda yollarda buzlanma meydana geldi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.