Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

ACİL UYARI!

Meteorolojiden sağanak, kar ve fırtına uyarısı

ACİL UYARI!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2022 15:26 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2022 15:28

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı ve Orta Karadeniz’de sağanak, kar ve fırtına uyarısında bulundu.
Soğuk hava dalgasının etkisine giren Türkiye’de kış, Karadeniz’de de yüzünü göstermeye başladı. Hava sıcaklıkları geçen haftaya göre 11 derece birden düşerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge için çok kuvvetli kar yağışı ve fırtına uyarısı yaptı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Hava tahmin merkezinden yapılan uyarılar kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdiği bilgilendirmede, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde halen devam eden yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönerek Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzeyi, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kıyılarda kuvvetli rüzgar ve kuvvetli kar yağışına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ’İN DOĞUSUNA FIRTINA UYARISI
Fırtına hakkında yapılan uyarılarda ise şu ifadelere yer verildi:
“Doğu Karadeniz’in doğusunda rüzgarın bugün 12 Ocak Çarşamba akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.”
Öte yandan Samsun’da hava sıcaklıklarının Perşembe günü 4 dereceye düşmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.