Dolar 32,4813
Euro 34,5678
Altın 2.477,20
BİST 9.573,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

AÇILIŞ 19 MAYIS’TA

Atakum Belediyesi, geçmişte köy okulu olarak kullanılan ancak daha sonra atıl kalan yapıyı yeniden okula çevirdi

AÇILIŞ 19 MAYIS’TA
REKLAM ALANI
28 Nisan 2021 18:56

Atakum Belediyesi, Etüt Proje Müdürlüğü ve Doğa Çocukları Akademisi Derneği iş birliğiyle, çocukların bilişsel gelişimine katkı sunmayı hedeflenen ‘Doğa Bilimleri Köyü’ projesinde sona yaklaşıldı. Atakum’un Büyükoyumca mahallesinde geçmişte köy okulu olarak kullanılan ancak atıl durumda olduğu için adeta bir harabeye dönüşen yapı Atakum Belediyesi ekiplerince yepyeni görünümüne kavuşturuldu. Toplamda 4 bin 900 metrekare bahçe ve yapı alanından oluşan Doğa Bilimleri Köyü’nde çocukların ders dışı zamanlarını doğayla baş başa spor, sanat, fen ve felsefe eğitimleriyle geçireceklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Mahallemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

19 MAYIS’A AÇILIŞ MÜJDESİ
Proje alanında mahallelilerle birlikte incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Burada eski bir köy okulunu hayata döndürdük, ona hayat verdik. Burası yeni gelişen, hem coğrafyası güzel hem buradaki yapılaşma koşulları güzel bir yer. Sadece semtteki çocuklar değil, kentin değişik yerlerinden gelen çocuklar burada hem eğitim görecekler, spor yapacaklar, hem de doğayla iç içe bir yaşam tarzını kendi hayatlarıyla bütünleştirecekler. Açılışı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yetiştireceğiz. Samsun için 19 Mayıs önemli bir gün. Böyle güzel bir eseri 19 Mayıs’ta Samsun’a kazandırmak anlamlı olacak. Mahallemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi

“HALİ İÇLER ACISIYDI”
Büyükoyumca Mahallesi Muhtarı Fatma Yiğit ise mahallelinin okulun yeni halinden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Buranın önceki hali içler acısıydı. Kapısı kırık berbat bir durumdaydı ve içinde at besleniyordu. Beklediğimizden daha mükemmel bir iş oldu. Atakum Belediyesi çok güzel bir iş çıkarttı. Burayla ilgili büyük projeler var. Türkiye genelinde karikatür yarışmaları düzenlenmesi planlanıyor, yarışmacılarımız gelecek, çok büyük etkinlikler olacağına inanıyorum ve Büyükoyumca için de çok yararlı olacak. Böyle bir yerin kazandırılmış olmasından dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Açılış gününü dört gözle bekliyorum, büyük bir açılış yapmak istiyoruz çünkü burada çok büyük emek var” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.