Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘ACININ VE DAYANIŞMANIN GÜNÜ’

Samsun’da Tabip Odası Dr. Aynur Dağdemir’i katledilişin 7’nci yılında andı. Yapılan açıklamada, “Bugün acının, öfkenin, dayanışmanın günüdür” denildi

‘ACININ VE DAYANIŞMANIN GÜNÜ’
REKLAM ALANI
20 Kasım 2022 16:53

Samsun’da 19 Kasım 2015 tarihinde birlikte çalıştığı bir kadını şiddetten korumaya çalışırken öldürülen Dr. Aynur Dağdemir, mezarı başında anıldı. Yapılan açıklamada ise, “Bugün hepimiz içini sadece acının değil, öfkenin ve dayanışmanın günüdür” denildi.

Saat 11:00’de Asri Mezarlık’taki kabir ziyareti ile başlayan anma programa Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, Samsun Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metin Turutoğlu, yönetim kurulu üyeleri Dr. Özlem Mıdık, Dr. Sıla Karagöz Özen ve Dr. Aynur Dağdemir’in eşi ve kızları ile birlikte çalışma arkadaşları katıldı.

ÇADIR: SAĞLIK POLİTİKASI DEĞİŞMELİ
Anmada kısa bir konuşma gerçekleştiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, Dr. Aynur Dağdemir’i anarak, onun şahsında kadına ve sağlıkta şiddet konularında önemli mesajlar verdi. Çadır, sağlık politikasının acilen düzenlenmesi ve değişmesi gerektiğini söyleyerek bir kez daha sağlıkta şiddetin son bulması temennisinde bulundu.

KADIN DAYANIŞMASININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Mezarlık ziyaretinin ardından saat 12:00’de Samsun Tabip Odası Toplantı Salonu’nda biraraya gelen hekimlerin ve Dr. Aynur Dağdemir’in ailesinin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sıla Karagöz Özen’in okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi :

“Bugün 19 Kasım, bizler için hem acının, hem öfkenin hem de dayanışmanın günü. 19 Kasım 2015’te meslektaşımız Doktor Aynur Dağdemir birlikte çalıştığı bir kadını erkek şiddetinden korumaya çalışırken öldürüldü. Öfkenin günü çünkü, Aynur kadınlar için güvenli olmayan çalışma ortamında erkek şiddeti ile aramızdan alındı. Dayanışma günü çünkü, Aynur cesareti ile bizlere kadın dayanışmasının vazgeçilmez önemini ve gücünü gösterdi.

KADINI YOK SAYAN SAĞLIK POLİTİKALARI
Biz Aynur Dağdemir’in cesaretini, Melike’nin, Rümeysa’nın öfkesini, Füsun Sayek’in öncülüğünü, Esin Hoca’nın bilim aşkını, rehber edinip kuşanmış kadın hekimleriz. Erkek şiddeti, kadın akademisyenleri hedef alan bilim düşmanlığı, kadını yok sayan sağlık politikaları son bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE SÜRECEK
Yaşamı savunan bir mesleğin üyeleri olarak bir kadın daha kaybetmemek için; ne yaşamdan, ne özgürlükten, ne de meslekten bir kişi daha eksilmemek için, kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.