Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Afet Risk Azaltma Planı Samsun pilot il

Samsun, İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarının başlatılması için pilot il seçilen 6 ilden birisi oldu

Afet Risk Azaltma Planı  Samsun pilot il
REKLAM ALANI
20 Ekim 2020 17:47

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmalarının başlatılması için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından pilot il seçilen Samsun’da İl Afet Risk Azaltma Planı Tanıtım ve Hazırlık Toplantısı yapıldı.

VALİLİKTE HAZIRLIK TOPLANTISI
İRAP Tanıtım ve Hazırlık Toplantısı bugün Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Müdürlüğü toplantı salonunda Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında yapıldı. İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarının başlatılması için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 6 ili (Samsun-Adana-Afyon-Rize-Tekirdağ-Sivas) pilot il olarak seçip, bahsi geçen illerin 2020 yılı içerisinde planlarını tamamlaması hedeflemişti.

RİSKLER TESPİT EDİLECEK
Toplantı hakkında Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İRAP, afetlerin olası etkilerini en aza indirmek adına afetler meydana gelmeden hayata geçirilmesi gereken süreçleri ve sorumlulukları tanımlayan sürdürülebilir bir plandır. İlimizde paydaş kurum-kuruluşlarla yapılacak olan toplantılar ve çalıştaylar sonucu ilin genel durumu, ilin afet tehlike ve riskleri tespit edilecek olup, daha sonra bu tehlike ve risklerin azaltılması veya uyumlaştırılması üzerine kurum-kuruluşlarla hedef ve eylemler belirlenecektir” denildi.

İRAP’ın hazırlanması ve uygulanması süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Zülkif Dağlı, şunları söyledi:

“İl Afet Risk Azaltma Planı ile şehirlerde güvenli bir yaşam, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, afet risk azaltma bilinci oluşturmak, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında iş birliğini artırmak amaçlanmaktadır.”

Haber/Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.