Dolar 32,4238
Euro 34,4423
Altın 2.488,20
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

AK Parti’den yerel seçimle ilgili önemli açıklama!

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. Ünal, “Rakka, Afrin ve Deyrizor’da PYD’nin 400 DEAŞ’lıyı Türkiye’ye karşı savaşma şartıyla hapisten serbest bıraktığı teyit edildi”dedi.İttifak çalışmaları ile ilgili de konuşan Üna, “Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler.Yüzde 10 barajının korunması konusunda mutabakat oluştu” ifadesini kullandı.

AK Parti’den yerel seçimle ilgili önemli açıklama!
REKLAM ALANI
9 Şubat 2018 23:38

AK Parti MKYK toplandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabul ettiği sırada başlayan MKYK toplantısına Başbakan Binali Yıldırım başkanlık yaptı. Daha sonra Erdoğan da toplantıya katıldı.Toplantı sonrası Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor.

Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor’da 400 DEAŞ’lının PYD’nin serbest bırakıtığı belirten Ünal’ın açıklamalarını satır başları şöyle:

ÖSO tartışmalarına CHP devam ediyor. Aklı selim bir ses yükseldi. Dursun Çiçek. Bir taraftan PYD’yi terör örgütü kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, diğer taraftan Zeytin Dalı Harekatı’nı sorunlu hale getirmek için ÖSO üzerinden bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var karşımızda. Uluslararası camiada, PYD/PKK’nın dostları ile aynı dili kullanan bir durumla karşı karşıyayız. CHP’nin son 3 yıldan beri kullandığı temel argümanlardan birisi de Türkiye’nin DEAŞ mücadelesiydi. Biz Rakka’da PYD ile DEAŞ’ın ilişkisini de ortaya koymuştuk.

Özellikle Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor’da 400 DEAŞ’lının PYD’nin serbest bırakıtığı, Türkiye’ye karşı savaşmak için serbest bıraktığı bilgisi de teyit edilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerika’nın tezini de çürüten bir ifade. Yezidi halkının büyük çoğunluğunun örgüt saflarına katılmayı kabul etmediği, baskıya dayanamayanların da bölgeden kaçtıkları teyit edilmiş.  Uluslararası kurumların PYD’nin baskısını ve infazlarını da gündemine almalarını buradan ısrarla tavsiye ediyoruz.

UYUM YASALARI

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

“YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK”

Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis’e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz. Yüzde 10 barajının korunması konusunda  mutabakat oluştu. Hem belediye başkanı hem belediye meclisi ve diğer unsurların tek bir zarfta yani oylamada tek bir zarf ve dolayısıyla tek bir sandıkta toplanmasıdır burada maksadı..

İTTİFAK KOMİSYONU ÜYELERİ GENEL BAŞKANLARA BİLGİ VERİYOR

Her iki partinin üyeleri de görüşmelerden sonra genel başkanları bilgilendiriyor. Şu anda genel başkanların önümüzdeki süreçte planlanmış bir görüşme yok.

BÜYÜ KONGRE 12 EYLÜL 2018’DE

Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey’e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018’de düşünüyoruz.

CUMHURBAŞKANI VE KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞMESİ

Son derece samimi bir ortamda karşılıklı Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmeler yapıldı.Uyum yasalarına ilişkin tekliflerini sundular. Genel anlamda Türkiye’nin meselelerinin değerlendirildiği bir görüşme oldu. İttifak ile ilgili konuşma  konunda herhangi bir zemin oluşturacak değerlendirme yapılmadı.

VİZESİZ SEYAHAT İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

Bu teklif rutin dışı bir teklif değil: Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü ilişkiler çerçevesinde süreç içinde yapılan bir başvurudan ibaret. TBMM’ye bu konuyla ilgili gelmesini beklediğimiz bir düzenleme yok.

ABD’Lİ KOMUTANIN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

Bizim için tehdit oluşturan terör kaynağı neresiyle o terör kaynağını kaynağından yok etme kararlılığımız bizim milletimize verdiğimiz sözün gereğidir. Bizim muhatabımız ABD’li bir general değil siyasetin kendisidir. Tillerson ve McMaster Türkiye’ye gelecek. Bu görüşmelerin sonucudur bizim için dikkate alınması gereken. iha

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.