Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DÜNYA ŞAMPİYONU!

Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Samsunlu sporcu Fatma Damla Altın, 400 metre engellide dünya şampiyonu olarak ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı

DÜNYA ŞAMPİYONU!
REKLAM ALANI
9 Haziran 2021 18:02

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (VIRTUS) Dünya Para Atletizm Şampiyonası, Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde başladı. Organizasyonda mücadele eden Samsunlu Fatma Damla Altın, 400 metre engellide dünya şampiyonu oldu.

İLK ALTIN MADALYA
Fatma Damla Altın, bu başarısı ile Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcu oldu. Öte yandan kadınlar gülle atmada Mihriban Korkmaz; gümüş madalya ile dünya ikincisi, Eda Yıldırım; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, kadınlar üç adım atlamada Edanur Akın; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, erkekler 1500 metrede Oğuz Türker; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, erkekler 5000 metrede Alper Kılınç; bronz madalya ile dünya üçüncüsü oldu.

KASAPOĞLU’NDAN KUTLAMA
Fatma Damla Altın’ın zaferini duyuran Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, resmi twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İstiklal Marşımızı dünyayadinleten Sporcumuz Fatma Damla Altın, senin için ne yazsak azdır.
Polonya’da gerçekleştirilen Virtus Dünya Atletizm Şampiyonasında, 400 Metre Engel Koşuda Damla ALTIN dünya şampiyonu olmuştur. Bu Gurur Türkiyemin. Bu Gurur Samsun’un…”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.