Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘Sen de katıl!..’

Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Haydi OMÜ’lü Sen de Katıl” sloganıyla yaşam merkezi çevresinde düzenlenen “Yaşanabilir Kampüs İçin Atıkları Sıfırlıyoruz” etkinliğine katıldı

‘Sen de katıl!..’
REKLAM ALANI
15 Ocak 2021 23:27 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2021 23:29

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Sağlık ve Kültür Dairesi Başkanı Güngör Kural, Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Melih Aktürk ile öğrenciler eşliğinde Kurupelit Kampüsü içerisinde yer alan çöpleri topladı.

OMÜ TOPLULUKLARI DA DESTEK VERDİ
Çevre Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu, Yeniler Topluluğu, Kobi ve Girişimcilik Topluluğu, Bir Avuç Mutluluk Topluluğu, Ultraaslan Uni, Üni-Sam Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Hemşirelik Topluluğu, Dağcılık Topluluğu, Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Sanat Tasarım Topluluğu, Siber Güvenlik Topluluğu ile OMÜ Sağlık Topluluğu da destek verdi.

SIFIR ATIKTA ÖNCÜ ÜNİVERSİTE
Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal, öğrencilere teşekkür ederek kampüsün aslında ne kadar temiz olduğunu gördüklerini, ufak çöplerden başka görünürde kirlilik olmadığını söyledi. Farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyleyen Rektör Ünal, amacımız kirletileni temizlemek değil kirletilmeyi engellemek olduğunu belirtti. Konuşmasında doğanın insana yakışmayan şekilde kirletilmesine dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, “Arzu ettiğimiz doğanın kirletildiğinde anında temizlenmesidir. Üniversite olarak çevreyi koruma bilincindeyiz ve sıfır atık projesini kampüsümüzde uygulayan öncü üniversite durumundayız. Ayrıca OMÜ kampüslerinin tamamımın yaşanabilir bir kampüs haline dönüştürülmesi için çalışıyoruz. Kampüslerimizi her öğrencimizin güvenilir bir şekilde hareket edebileceği alana dönüştürüyoruz. Bunu gerçekleştirirken ormanlarımızı koruyarak açık alanların ise yeşillendirerek planlarımızı yapıyoruz” dedi.

Etkinlik sonunda Rektör Ünal, katılım sağlayan öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

TÜM KAMPÜSTE YEŞİL HAMLESİ
Öte yandan OMÜ’de daha temiz, daha estetik, daha yeşil ve daha düzenli bir üniversite olma doğrultusunda harekete geçti. Bu amaçla üniversite kampüs alanı içinde kalan boş alanların uygun türlerle ağaçlandırılması ve bakım çalışması yapılıyor. Şu ana kadar Rektörlük çevresi, tramvay durağı üstü, cami arkası teraslı alan, Diş Hekimliği Fakültesi üst bölgesi, kütüphane önü, Eğitim Fakültesi çevresinde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise yurt sapağı palye alanı, OMÜ Vakfı Koleji alt bölgesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi karşısı, Ziraat Fakültesi karşısı, tramvay durağı altı, Fen Edebiyat Fakültesi arka bölgesi, Mühendislik Fakültesi çevresi, gölet bölgesi, lojmanlar alt bölgesi, KİTAM çevresi, Sağlık Meslek Yüksekokulu çevresi, Teknopark çevresi, özel orman, cami altı çevresi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çevresi ağaçlandırma faaliyetleri ise devam edecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.