Dolar 32,5110
Euro 34,7894
Altın 2.425,06
BİST 9.736,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘AKTİF ROL İSTİYORUZ!..’

Samsun’da OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Samsun olarak, Samsun’un 2 üniversitesi olarak savunma sanayisi sürecinde aktif rol almak istiyoruz” dedi

‘AKTİF ROL İSTİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2022 17:56

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Teknopark, OMÜ-TTO ve Orta Karadeniz İş Birliği Platformu paydaşlığında düzenlenen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi(SSB) Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katıldığı ’15 Temmuz Sonrası Savunma Sanayii’ndeki Gelişmeler’ konulu çalıştayda önemli açıklamalarda bulundu.

‘OYUN KURUCU İRADEYİ ÖNEMSİYORUZ’
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, kısaca şunlara değindi:

“Bugün açılışını yapacağımız çalıştayda Savunma Sanayiindeki gelişmeleri mercek altına alacağız. İşin doğrusu, kurucu irade, yatırımcı ve saha oyuncularını bir araya getirmek suretiyle, geçmişe ilişkin bir değerlendirme yapmak, Samsun olarak, Samsunun iki üniversitesi olarak süreçte aktif rol almak istiyoruz. Ödev ve sorumluluklarımızı, yeniden tanımlamak ve hedeflerimizi netleştirmek ve strateji belgelerimizi oluşturmak istiyoruz. Bu alanı ve savunma sanayindeki oyun kurucu iradeyi önemsiyoruz.

’15 Temmuz Sonrası Savunma Sanayii’ndeki Gelişmeler’ konulu çalıştay için Samsun’a gelen Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile savunma sanayi firma temsilcileri, Ballıca’daki Teknopark ek alanı ile Samsun Yurt Savunma Atış Poligonu’nu ziyaret etti.

TÜRKLERDE ‘VATANI KORUMA’ HASSASİYETİ
Savunma kavramı, Türk milletinin tarihinde kültürden bağımsız olarak değerlendirilmemiş, teçhizat ve donanıma da indirgenmemiştir. Bu alanda boşa düşmemek için, vatanımızı koruma hassasiyetimizin daha fazlasını, dilimizi ve kültürümüzü korumaya yönelik olarak göstermek zorundayız. Diğer bir ifade ile savunulacak değerler listesinin başına kültür, dil ve değerlerimizi koymak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde görünür alanda güçlü olmasına rağmen, kimliksizleşmiş, güç kaynağını hatta varlığını yitirmiş bir yapıya dönüşmek kaçınılmaz olacaktır. Bu, devlet hatta millet açısından ömrün tükenmesi anlamına gelmektedir.”

100 PROEYE ÖZEL DESTEK
OMÜ’nün yarım asırlık tarihiyle kurumsal olarak akredite olmuş ve girişimci üniversite unvanına sahip üniversite olduğunu belirten Rektör Ünal, “Özellikle üniversite-sanayi iş birliğini bir söylem olmaktan çıkarıp hayatın doğal bir parçasına dönüştürmek düşüncesiyle göreve geldiğimiz gün arkadaşlarımızla çalışmaya başladığımız yaklaşık son bir yıl içerisinde de farklı denemeleri yapılan kendisinden ciddi bir beklentimiz olduğu bir oluşumdur. Savunma sanayindeki gelişmeleri dikkate aldığımızda ortaya koyduğumuz 100 adet projeyi doktora ve yüksek lisans tezini özel olarak tanımlayıp özel alan tanımıyla özel olarak destekleme arzusu içerisindeyiz. Bu nedenle bu çalıştayda ortaya çıkacak olan doneler bizim için çok değerli, çok anlamlı olacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.