Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

‘ALTERNATİF’ tören!

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “19 Mayıs Samsun’dur. Samsun, 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs ve Samsun kurtuluştur, umuttur” dedi

‘ALTERNATİF’ tören!
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2021 17:43

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102’nci Yıl Dönümü nedeniyle CHP ve ADD başta olmak üzere bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafınan ‘alternatif anma’ programı düzenlendi. Törende konuşan ADD Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “19 Mayıs ve Samsun, kurtuluşun ve umudun adıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partinin il, ilçe örgüt temsilcileri ile gençlik ve kadın kolları üyeleri, ADD Samsun Şubesi yöneticileri, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, ADD Samsun Şubesi ve daha bir çok demokratik kitle örgütünün katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

EMPERYALİSTLERE, MANDACILARA KARŞI
Törende bir konuşma yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, 19 Mayıs’ın ve Kurtuluş Mücadelesi’nin önemine değindi. 19 Mayıs tarihini sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak bastığı tarih olarak görmemek gerektiğini söyleyen Özkefeli, konuşmasında şunlara değindi:

“19 Mayıs sokaklarında İngiliz askerlerinin, köylerinde Pontus çetelerinin terör estirildiği şehrimizin namusunun kurtarıldığı tarihtir. 19 Mayıs, 10 milyonluk hasta, yorgun ve fakir halkın çöktüğü yerden kalktığı tarihtir. 19 Mayıs tarihi bir halkın kendi kaderini tayin etmek üzere işgalcilere, emperyalistlere, mandacılara, saltanata, din bezirgânlarına, azgın bozguncu çetelere, açlığa, cehalete kapitülasyonlara karşı tam bağımsızlık mücadelesinin adıdır.

19 MAYIS’TA YANAN İLK MEŞALE
19 Mayıs halka dayanan, mali imkânlarının bile halkça karşılandığı milli mücadelemizin tarihidir. Türk olmanın şuuruna erişecek bir milletin dirilişidir. Bu tarih, yalnız Türk Ulusunun değil dünyadaki tüm emperyalist güçlere karşı mücadele eden mazlum ulusların direnişinin tarihi ve ışığıdır. 19 Mayıs, bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete erişmesinin, demokrasi ve cumhuriyet ile tanışmasının önemli başlangıç noktasıdır ve yanan ilk meşaledir.

DENİZDEN GELEN KAHRAMAN
19 Mayıs Samsun’dur. Samsun 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs sadece Atatürk’ün değil Türk milletinin doğum günüdür. 19 Mayıs ve Samsun kurtuluştur. 19 Mayıs ve Samsun bir umuttur, 19 Mayıs ve Samsun yeniden doğuştur. 19 Mayıs ve Samsun tek adamın değil, milletin egemenliğidir, Milletin kendi kaderini belirlemesidir. Samsun şehri denizden çok şey almıştır ama en önemlisi bir kahramanı, Ülkesinin makûs talihini değiştirecek bir lideri aldı. Biz Samsunlular kurtaran Şehir olmanın 102. yılda onuru ve gururu içerisindeyiz.

Türk Ulusu’nun yüreğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ateşlediği .ağımsızlık ve Özgürlük meşalesi, Ulusumuzun, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de tek ve en güçlü aydınlatıcısıdır. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’nci Yıl Dönümü’nde de, bu meşalenin aydınlığında atılan her adımdan ilk günkü kadar mutluyuz, gururluyuz.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.