Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ALTYAPI PROBLEMİNE SON

Samsun’un atık su sorununu tamamen çözmek için yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Çarşamba ilçesinde yaptığı 9 milyon 855 bin euro bedelli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 18’i tamamlandı

ALTYAPI PROBLEMİNE SON
REKLAM ALANI
29 Mart 2021 17:16

Büyükşehir Belediyesi yaptığı atık su arıtma tesisleri ile Türkiye’ye örnek çevre projelerine imza atıyor. Bunlardan biri de şu anda Çarşamba ilçesi Bafracalı Mahallesi’nde inşa ediliyor. Hızla ilerleyen tesisin 2022 yılının ilk yarısında hizmete alınması planlanıyor.


15 BİN METREKÜP KAPASİTE
Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin hem altyapı hem de çevre bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, “İlk etapta tesis günlük 15 bin metreküp atık suyu arıtma kapasitesine sahip. İlçedeki nüfus artışı da dikkate alınarak bu kapasite 19 bin metreküp değerine ulaşacak. Çarşamba ilçesinin tamamının atık suları Avrupa standartlarında arıtılarak alıcı ortamına zararsız bir şekilde verilecek” dedi.


DOĞA DOSTU TESİS
İnşaatta 13 bin 500 metreküp beton imalatı bulunduğunu da söyleyen Genel Müdür Yanık, “Bunun 5 bin metreküplük kısmının imalatı tamamlandı. 1450 tonluk demir işinin yaklaşık 700 tonluk kısmı işlendi. Tüm hedefimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde çevre projeleri inşa ederek hem doğayı hem de doğal kaynaklarımızı korumak” şeklinde konuştu.


YÜZDE 14’ÜNÜ SASKİ KARŞILAYACAK
Daha yeşil ve daha temiz bir Samsun için kent genelinde planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “17 ilçe 1249 mahallemizde vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gece gündüz çalışarak yapmaya gayret ediyoruz. Tüm yatırımlarımızda Samsun’u bir bütün olarak ele alıyoruz. Samsun için hayallerimiz ve heyecanımız var. Bunları gerçekleştirirken şehrin daha modern ve daha temiz olması bizim için öncelikli konu” şeklinde konuştu. Arıtılan atık su çevreye zararsız hale getirildikten sonra Yeşilırmak’a deşarj edilecek. Sürdürülebilir bir çevre, daha yaşanılabilir dünya için yatırımlarımız sürecek. Temennimiz bütün bu çalışmaları bitirip, Samsun’da artık altyapı probleminin kalmadığı, özellikle atık su konusunun hiç konuşulmadığı bir ortamı tamamen temin etmek istiyoruz” dedi.


YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK:Daha yeşil ve daha temiz bir Samsun için çabaladıklarını belirten Başkan Mustafa Demir, “Sürdürülebilir bir çevre, daha yaşanılabilir dünya için yatırımlarımız sürecek”dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.