Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ALWERA İNVEST, SAMSUN’DA

Kosova’nın en büyük inşaat firmalarından Alwera İnvest’in Samsun’un Atakum İlçesi’nde açtığı ofis, törenle hizmete girdi

ALWERA İNVEST, SAMSUN’DA
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2022 19:25 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2022 20:28

Avrupa’nın en genç ülkelerinden, Avrupa Birliği hedefi yolunda ilerleyen Kosova’nın inşaat sektöründeki dünyaca ünlü firması Alwera İnvest, yatırım için gözünü Samsun’a dikti. Şirketin Atakum İlçesi ofisinin açılışı, görkemli bir törenle hizmete girdi.

CEMİL DEVECİ’DEN ‘SICAK’ KONUŞMA
Atakum Güzelyalı Mahallesi’ndeki Alwera İnvest ofisinin açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kosovalı iş insanı, kanımız, canımız, yüreğimizin bir parçası gelip Atakum’da bizi buldu. Biz de ona ev sahipliği yapacağız. Yol göstericiliği yapacağız, yüreğimizi açacağız. Sayın büyükşehir belediye başkanı burada, ticaret ve sanayi odası başkanı burada, esnaf ve sanatkarlar odası başkanı burada. Atakum ve Samsun hemşehrimizin emrinde” dedi.

KOSOVALI İŞ İNSANINDAN DAVET
Alwera Invest SHPK Yönetim Kurulu Başkanı Kosovalı İş İnsanı Faton Hasani de yaptığı konuşmada, İstanbul ve Bursa’dan sonra Samsun’da da ofis açmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Hasani, “Sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hepinizin bayramını kutluyorum. Sizden bir tek isteğim olacak. Biliyorsunuz ülkemizin Ferizovik Belediye Başkanı Agim Aliu buraya geldi ve sizleri ziyaret etti. Biz de sizi Kosova’da görmek istiyoruz. Hem ekonomik açıdan hem kültürel açıdan bağlarımızı daha da güçlendirebilmek için biz sizi orada görmek istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİR: BÖLGENİN BAŞKENTİYİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, konuşmasında, “Kuzeyin merkezinde olan bir şehiriz, neredeyse bölgenin başkenti konumundayız. Hemen hemen her alanda üretimde, ihracatta, istihdamda iyi giden bir şehiriz. Dolayısıyla buradaki kuruluş, inşallah çok ciddi hayırlı gelişmeler için bir başlangıç olacak. Biz aynı ziyareti Kosova’ya yapmak isteriz. İnşallah Kosova’da bir ziyaret gerçekleştiririz. Samsun’da da çok fazla Kosovalı kardeşimiz var” diye konuştu.

Ofisin açılış törenine ayrıca Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz (SESOB) Başkanı Eyüp Güler, Bafra Kosovalılar Dernek Başkanı Av. Yunus Gün ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katıldı.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.