Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

‘AMACIM, DÜNYA KENTİ SAMSUN!..’

Samsun’da CHP Milletvekili Aday Adayı Burhan Saral, “Hep birlikte emaneti geri almaya geldik. Ben fitili ateşlemek için yola koyuldum” dedi

‘AMACIM, DÜNYA KENTİ SAMSUN!..’
REKLAM ALANI
24 Mart 2023 18:28

Samsun‘da CHP’nin Eski Gençlik Kolları Başkanı Burhan Saral, geçtiğimiz günlerde partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Burhan Saral, 14 Mayıs’taki seçimin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Samsun’da da, ülke genelinde de emaneti geri almaya geldik. Ben de şehrimde bu fitili ateşlemek için yola koyuldum” dedi.

45 YILLIK DÖNGÜ YIKILACAK
Aday adaylığını açıklamasının ardından iddialı söylemleriyle dikkati çeken Burhan Saral, 55Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Yaşı İşleri Müdürü Muammer Dilber ile bir süre görüşen Burhan Saral, ‘Samsun Milletvekili Aday Adayı’ olmasını, “Ben büyük bir iddiayı ortaya koyuyorum. 45 yıllık döngüyü yıkma iddiası. Önümüzdeki seçim topyekün kurtuluşun tek çaresidir” sözleriyle değerlendirdi.

EN ÇALIŞKAN NEFER OLACAĞIM
14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde partisinin 28’inci Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Burhan Saral, ayrıca kısaca şunlara değindi:

“Partimize ömrünü adamış, gönlünü adamış bir ailenin ferdiyim. Rahmetli büyükbabam Burhan Saral’ın, hem de büyük amcamız rahmetli Zekai Saral’ın hatırasına layık olma sorumluluğu taşıyorum. Attığım her adımda onların değerli mirasını daha da ileri taşıma ve bu süreçte partimin en çalışkan neferi olma sözünü veriyorum. En önemli mihenk taşı şüphesiz ki; hayatım boyunca onurla taşıyacağım Samsun il gençlik örgütü başkanlığı görevi.

CUMHUR İTTİFAKI BİR ENKAZDIR
Bugün, pek çok büyük sorunun eşiğinde Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılına geçişin kapısındayız. Bu kapıyı aralamak ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak bizlerin elinde. Cumhur İttifakı, işlevini yitirmiş, kontrolünü kaybetmiş ve bu milletin tepesine çökmüş bir enkazdır artık. Bu seçim bu enkazı kaldırıp, yeni bir hayat kurmanın seçimidir. Bu seçim şehirlerimizi yeniden inşaa edebilme seçimidir. Bu seçim çağdaş, dünya standartlarına uygun, öğrenciyi geleceğe hazırlayan, öğretmeni baş tacı yapan yeni bir eğitim sistemini inşaa etmenin seçimidir. Bu seçim uyuşturucu çetelerinden hesap sormanın, çocuklarımıza gençlerimize temiz bir gelecek bırakmanın seçimidir.

Bu seçim adil, kurallara bağlı, bağımsız bir yargı sistemini teşkil etmenin Türkiye’ye rahat bir nefes aldırmanın, demokrasiyi, fikir ve ifade özgürlüğünü, protesto hakkını baş tacı etmenin seçimidir. Bu seçim Türkiye’nin evlatlarına evinizde dönün çağrısı yapacağı seçimidir. Gelin Türkiye’yi birlikte kalkındıralım diyeceği seçimdir. Bu seçim kadına karşı şiddeti, kadın cinayetlerini, ayrımcılığı sonlandırma seçimidir.”

HEDEF, DÜNYA KENTİ SAMSUN
Burhan Saral, Samsun ile ilgili düşüncelerini ise, “Allah Samsun’a vereceği her şeyi vermiş, önemli olan bunu bir vizyonla birleştirebilmek ve Samsun’u bir dünya kenti yapabilmek. Nasıl olur peki bu? Samsun’u bilen, dünya ile kıyas yapabilen, istişare eden, Samsun için bir vizyon ortaya koyabilen milletvekillerini meclise göndererek, yerel idarecileri iş başına getirerek olur” sözleriyle dile getirdi.

ATATÜRK’ÜN RUHUYLA BURADAYIM
CHP milletvekili aday adayı Burhan Saral, son olarak, “Ben bugün buraya bu fitili ateşlemeye geldim. Arkamızda bir rüzgar var. Önümüzde 6 farklı partiyi bir araya getirmiş, kararlılıkla iktidara yürüyen bir lider var. 38 yaşında kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuyla geldim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.