Dolar 32,5188
Euro 34,7220
Altın 2.497,58
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Ana Hakkı Tanrı Hakkı!..

MHP Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, Türk tarihinde kadına verilen öneme dikkat çekildi

Ana Hakkı Tanrı Hakkı!..
REKLAM ALANI
8 Mart 2021 21:48

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İl Kadın Kolları üyeleri ve partililer ile bir araya geldi. Kadınlar Günü’nü kutlayan Karapıçak, “Her yıl 8 Mart’ta kutlanılan Dünya Kadınlar Günü, kadının aile ve toplum arasında bir köprü olduğunun önemini düşünmek için anlam yüklü bir gündür” dedi.

DEVLETİ BİRLİKTE YÖNETTİLER
İlk Türk devletlerinde devletin başı olan hakanın eşi ile devleti beraber yönettiğine dikkati çeken Karapıçak, “Hatta erkeklerle birlikte Türk kadını savaşlara bile katılmıştır. Bu durum Dede Korkut hikâyelerinde açıkça belirtilmiştir. Dede Korkut’ta en önemli yer ‘Ana Hakkı Tanrı Hakkı’ şeklinde ifadesini bulan ana yani kadına verilmiştir” diye konuştu.

KADINLARIN YERİ DOLDURULAMAZ
Türk kadınının 18’inci yüzyılda çok zor ve ağır şartlarda yaşamasına rağmen Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadeleler vererek toprakların işgalcilerden kurtarılmasında önemli rol oynadığını da belirten Karapıçak, “1923 yılında Atatürk, ‘Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir ve toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir. Bu toplumun bir organı faaliyette iken diğer organı işlemezse toplum felç olur’ demiştir. Tarihimizde kadına verilen bu yüksek değerlere rağmen son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için sorumluluk sahipleri başta olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.
Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine kadınlardır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.