Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ANLAŞMAYA DOĞRU…

Samsun Büyükşehir ile Demiryol-İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi. Büyükşehir ile sendika yetkilileri bugün yeniden bir araya geliyor

ANLAŞMAYA DOĞRU…
REKLAM ALANI
14 Aralık 2020 10:46 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2020 10:57

Samsun‘da, ulaşım hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi adına gerçekleştiren SAMULAŞ A.Ş.’de ‘Grev kararı aldıklarını’ açıklayan Samsun’da Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası(Demiryol-İş) Samsun Temsilcisi Murat Kütük, son gelişmelerle ilgili olarak 55 Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Demiryol-İş Samsun Temsilçisi Murat Kütük, “Anlaşma zemini yakalandı. Pazartesi gününden itibaren sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla yeniden görüşmelere başlayacağız” dedi.


‘GREV KARARIMIZ SÜRÜYOR’
Sendika Temsilcisi Murat Kütük, henüz grev kararından geri adım atmadıklarını belirterek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile görüşmelere başladık. Malumuz salgın kısıtlamaları devreye girence görüşmeler pazartesi gününe ertelendi. Pazartesi gününden itibaren yeniden görüşmelere başlıyoruz. İlk görüşmelerimizin olumlu gittiğini, bir anlaşma zemini yakalandığını söylemek istiyorum” açıklamasında bulundu.


‘EN ÇOK BİZ MUTLU OLURUZ’
Sendika Temsilcisi Murat Kütük, ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalarının çarşamba günü Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde atılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak da, “Bizler, yüzlerce SAMULAŞ çalışanının hakkını savunuruyoruz. Taleplerimizin yerine getirilmesi halinde bu imzayı atmaktan en çok biz mutluluk duyacağız” yanıtını verdi.
BAŞKAN DEMİR’İN AÇIKLAMALARI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, son yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda grev kararını değerlendirmiş ve yaptıkları teklif hakkında bilgi vermişti. Demir, yaptıkları teklifi şu cümlelerle açıklamıştı:
“Şu anda temizlik işinde çalışan kardeşimiz net olarak toplu sözleşme yapılmadan önce 2 bin 790 TL 31 kuruş alıyordu. Mutabakata vardığımız miktar ise ilk 6 ay için 3 bin 223 TL’ye çıkıyor. 6 aylık artış yüzde 14,94. Bir şoförün aldığı miktar 3 bin 706 TL 63 kuruş. 6 aylık artıştan sonra 4 bin 125 TL’ye çıkıyor. Artış 6 aylık 545 TL. Makinist olan arkadaşların eline geçen para şu anda 3 bin 909 TL. 6 aylık artışla birlikte maaşları net 4 bin 342 TL’ye çıkıyor. Artış yüzde 10, 57 seviyesinde. En düşük teknisyen maaşı şu anda 3 bin 402 TL. 6 aylık artıştan sonra mutabakata vardığımız maaş 3 bin 816 TL. 6 aylık artış yüzde 11,58. Bundan sonraki ikinci 6 ay için bu artış fiyatının üzerine yüzde 8,05 ilave artış yapılacak. Üçüncü 6 aylık artış yüzde 9,26 ve dördüncü 6 aylık artış yüzde 8,63 olmak üzere biz artış öngörmüşüz. Bizim tarafımızdan bu arkadaşlara 40 yevmiyelik ikramiye veriliyor. Sendika mutabakata vardıktan sonra 52 yevmiyede ısrar etti.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.