Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

ARNAVUTLUK TURUNDA!

Samsun’da OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Arnavukluk’u ziyaret etti. Ünal, burada bir dizi ziyaretin yanısıra ‘eğitim iş birliğine yönelik’ çalışmalar da yaptı

ARNAVUTLUK TURUNDA!
REKLAM ALANI
11 Mayıs 2022 20:26

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla çıktığı Balkan ülkeleri turunda, Kosova’nın ardından Arnavutluk’u da ziyaret etti.

İLK ZİYARET BÜYÜKELÇİ’YE
Rektör Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, ilk oylarak Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Ünal, Tiran’daki yükseköğretim kurumlarıyla yeni iş birlikleri arayışında olduklarını belirterek OMÜ’nün bu çerçevede birikim ve tecrübesini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

2 ÜLKENİN İLİŞKİLERİ
Uluslararasılaşma hususunda mesafeler almak istediklerine işaret eden Rektör Ünal, Arnavutluk ile Türkiye arasında var olan bağların gelişerek devam edeceğine inandıklarını dile getirdi. Tarihî ve kültürel bağlardan ötürü iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam bir zeminde devam ettiğine işaret eden Büyükelçi Yörük de Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin daha üst düzeyde sürmesi adına yürüttükleri faaliyetleri Rektör Ünal’a aktardı.

ARNAVUTLUK’TAN ÖĞRENCİ GELMESİ
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, daha sonra Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörü Fatih Cankurt ile Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra’yı ayrı ayrı ziyaret etti. Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin eğitim alanında daha ileri seviyeye taşınmak istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) ile Arnavutluk’tan OMÜ’ye öğrenci gelmesi için Vakıf yöneticileriyle istişarede bulundu. Ayrıca Rektör Ünal, Balkan araştırmaları üzerine sempozyum ve ortak yayın çalışmaları üzerine fikir alış verişinde bulundu.

ÜNİVERSİTELERE DE ZİYARET
Rektör Yavuz Ünal, New York Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Erdemir ve Tiran Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatbardh Sallaku’yu da ayrı ayrı ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaretler sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti. Gerçekleşen görüşmelerde; üniversiteler arasında tarım, çevre, veterinerlik gibi alanlarda yapılabilecek iş birliği çalışmaları ele alındı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.