Dolar 32,4520
Euro 34,7348
Altın 2.440,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ÇEVRECİ’ ŞAPKALAR!

Samsun’da Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileri atık malzemelerden ilginç şapkalar yaptı. Yaptıkları şapkaları defilede sunan öğrenciler geri dönüşümün önemine dikkat çekti

‘ÇEVRECİ’ ŞAPKALAR!
REKLAM ALANI
8 Haziran 2023 19:55 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2023 19:56

Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Kurumlar meydanda kurdukları stantlarda kendi faaliyetlerini anlatırken çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla okullar ise bir takım gösteriler düzenliyor.

ÇEVRE

MİNİKLERDEN ALKIŞLANAN GÖSTERİ
Sabah saatlerinde başlayan etkinliklerde ilk olarak Şehit Vural Akdeniz İlkokulu öğrencileri geri dönüşüm plastik, karton, kumaş malzemelerinde yaptıkları kostümlerle defile yaptı. Akabinde Canik Düzardıç İlkokulu öğrencileri ‘Çimen’ ismini verdikleri tiyatro gösterisi sundu. Tiyatro gösterisinde çevresini kirleten, akabinde yaşadığı olaylarla çevreye daha duyarlı biri olan çocuğun hikâyesi anlatıldı. Minik öğrencilerin gösterileri büyük alkış topladı.

ÇEVRE

İLAÇ KUTULARINDAN ŞAPKA
Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler ise çevreden topladıkları ilaç kutuları, deniz kabukları, pet ve cam şişlerden şapka yaptı. Yaptıkları bu şapkalarla podyuma çıkan öğrenciler haftalardır bu şapkaları yapmak için uğraştıklarını ve atık malzemelerin yaşama tekrar kazandırılabildiğine dikkat çekmek için bu defileyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.