Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘ARTIK BIÇAK KEMİKTE!..’

Samsun’da KESK’e bağlı SES ve Tabip Odası tarafından düzenlenen 2 ayrı eylemde, ‘sağlıkta çalışma koşullarını’ protesto etti ve, “”Artık bu çalışma rejimini kabul etmiyoruz. Artık bıçak kemikte” dedi

‘ARTIK BIÇAK KEMİKTE!..’
REKLAM ALANI
15 Aralık 2021 16:43

Samsun‘da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ile Tabipler Odası Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 2 ayrı eylemde, sağlıkta çalışma koşullarının düzeltilmesi istendi. Yapılan açıklamalarda, “Artık bıçak kemiğe dayandı” mesajı verildi.

SES ve Tabip Odası üyeleri, sırasıyla Samsun Sağlık İl Müdürlüğü binası önü ile OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi önünde 2 ayrı basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamalarını okuyan SES Başkanı Aysel Ocak ile Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz. Sağlık emekçilerinin sorunları acil olarak çözülmelidir” dediler.

SAĞLIKTA İNTİHARLAR ARTTI
SES Başkanı Aysel Ocak, “Bugün gelinen aşamada tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ağır çalışma koşulları, uzun nöbetler, eksik istihdam, sağlıkta şiddet, özlük haklarının aşındırılması nedeniyle zor durumdadır. Genç hekimler başta olmak üzere sağlık emekçileri ülkeyi terk etmekte çareyi arıyor. Kamuoyuna yansıdığı gibi ağır çalışma koşulları ve mobbing etkisi ile intiharlar yaşanıyor. Uzun nöbetler sonrası uykusuz kalanlar trafik kazalarında yaşamlarını yitiriyor. Yüzlercemiz pandemi ile mücadelede yaşamını yitirdi. Yüz binlercemiz enfekte oldu. Bu da yetmezmiş gibi yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırının biraz üzerinde kalan düşük aylık gelirler ile hepimiz birden ‘Geçinemiyoruz’ demeye başladık” dedi.

BU SİSTEM ARTIK YÜRÜYEMEZ
“Evet artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Onun için iş bırakarak bu gün alanlara çıkarak uyarıyoruz” diyen Aysel Ocak, şöyle devam etti:

“İktidarın savunuculuğunu yaptığı ve uyguladığı sağlık sistemi toplum sağlığı için artık önemli bir risk halini almıştır. Bu sistemin yürütülmesi olanaksızlaşmıştır. Koronavirüs salgını mevcut sağlık sisteminin, toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske attığını çok acı bir şekilde önümüze koymuştur. Halkın sağlığını tehlikeye atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya yönelik politikalara gelince hiçbir sınır tanımamış; salgın döneminde dahi bu anlayışından vazgeçmemiştir. Yüzlerce insanımız, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sistemlerinin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmektedirler.”

SAĞLIK SİSTEMİ İFLAS ETMİŞTİR
Tabip Odası Başkanı Funda Furtun da açıklamasında kısaca şunlara değindi:

“Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, özlük haklarımıza, halkın sağlık hakkına sahip çıkmak temel şiarımızdı. Çünkü sağlık sistemi Türkiye’de iflas etmiştir, artık söz sağlık emekçilerinde olmalıdır.

İKTİDAR, NİFAK TOHUMU EKİYOR
Bir iktidar gelir artışı anlamına gelen hem zam yapıyoruz diyecek, hem de sağlık ekibi içinde yer alan bazı emekçileri dışarda tutarak hizmeti üretenler arasında nifak tohumları yeşertir mi? Çok yazık! Bu ne ahlâka ne de devlet olma olgunluğuna yakışır! Nitekim 3 Aralık’ta sözde zam verdiği yasayı geriye çekerek emekliliğe yansıyan iyileştirme kazancını geri almak suretiyle etkilenen hekimleri, diğer sağlık emekçilerine tepki vermek için kışkırtma tutumu sergilemiştir.

MÜCADELEYE DAHA YENİ BAŞLADIK
TTB, Samsun Tabip Odası ve tüm sağlık örgütleri omuz omuzayız, kol kolayız. Mücadeleye daha yeni başladık. Ekilmek istenen nifak boşa gitmiştir. Muktedirin acziyetini Samsun’dan hep birlikte tüm sağlık emekçileri olarak yüzlerine vuruyoruz. Emek yüce bir değerdir. Ne olursa olsun hak ettiği değeri alacaktır.
Yaşasın emek birlikteliği. İşte bu yetkiyle, emeğimizden aldığımız güçle uyarıyoruz: Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.