Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

ARTIK ‘E-TİCARET’TE!

Samsun’un tarihi, turistik ve kültürel simgeleri ile değerlerini yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, ‘Samsun’ temalı hediyelik eşya ürünlerini internetten de satışa sunacak

ARTIK ‘E-TİCARET’TE!
REKLAM ALANI
13 Mart 2022 20:19

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ev hanımları ve meslek ustaları tarafından üretilen ürünler de internet üzerinden satılacak. Gelirleri ise sahiplerine verilecek. Bu kapsamda oluşturulan e-ticaret sitesi 19 Mayıs’ta hizmete vermeye başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeye hem şehrin tanıtımı hem de aile ekonomisine sağlayacağı katkı açısından büyük önem verdiklerini söyledi.

ANITLAR, BANDIRMA VAPURU
Bilgi teknolojilerini ve altyapısını en verimli kullanan belediyeler arasında yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür ve manevi değerlerini Türkiye’nin dört bir yanına sunmak için harekete geçti. Atatürk Onur Anıtı, Kurtuluş Anıtı ve Bandırma Vapuru gibi kentin tarihi dokusu ile turistik özelliklerini yansıtan hediyelik eşyaları Bandırma Hediyelik Eşya Satış Merkezi ile Medrese Kenevir ve İpek Atölyesi Satış Mağazası’nda satışa sunan Büyükşehir Belediyesi, bu ürünleri artık internetten de satacak.

SAMSUN TEMALI BİN 200 ÇEŞİT ÜRÜN
Şehrin simgelerini yansıtan hediyelik ürünlerin satışını e-ticarete taşıyacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Ticaret Anonim Şirketi bunun altyapı çalışmalarına başladı. Ayrıca 17 ilçede hangi hediyelik eşyaların üretildiğini belirlemek için de çalışma yapıldı. Kapsamlı araştırmalar neticesinde de ‘Samsun’ temalı 1200 çeşit hediyelik ürün tespit edildi. Samsun’un kültürel ve turistik potansiyellerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımında büyük kolaylık sağlayacak e-ticaret sitesi, şirket bünyesinde işletilecek. Hediyelik eşyaların satışından ticari gelir elde edilmeyecek. Dijital pazarlamayla ev ekonomilerine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarına ve meslek ustalarına imkan sağlanacak. En fazla 19 Mayıs 1919’un sembolü Bandırma Vapuru ile Atatürk Onur Anıtı maketlerin en fazla ilgi gördüğü ürünleri internet ortamından da yurdun dört bir yanına göndermeyi amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi ayrıca satışa sunduğu Tarihi Saat Kulesi, Kızılırmak Kuş Cenneti’ni anımsatan hatıra objeleri, biblo ve heykeller, anahtarlık, magnet, kupa, bardak, puzzle ve rozet gibi diğer ürünleri de tanıtacak.

KENEVİR ÜRÜNLERİDE SATILACAK
Bunun yanı sıra Medrese Kenevir ve İpek Atölyesi Satış Mağazası’nda ise tarihi simgelerin yanı sıra istihdama katkı sağlamak amacıyla kadınların kumaş dokuduğu kenevir atölyesinde üretilen anti bakteriyel özellikli çanta, gömlek, elbise, maske, yatak örtüleri, yastık kılıfları, çocuk giyim, fular, atkı, şal ve kumaş gibi ürünler de internet ortamından satılacak. Satılan ürünlerin geliri ise sahiplerine verilecek.

19 MAYIS GÜNÜ SATIŞTA
Başkan Mustafa Demir, “Şehrimizin tüm potansiyelini tanıtmak için yoğun mücadele veriyoruz. Bunun bir parçası marka ürünler oluşturmaktır. Marka ürün oluşturmanın günümüzdeki en kolay yolu da e-ticaret dijital satış pazarlama yöntemidir. İlgili arkadaşlarımız, yazılım ve teknik altyapı çalışmalarında sona yaklaştı. İnşallah 19 Mayıs günü hizmete açacağız” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.