Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘ARTIK YETER’ DİYOR!

Büro Emekçileri Sendikası(BES) üyeleri, 1 Eylül’de açılan Yargı Yılı nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında, “Çarpık yargı sisteminin bedeli yargı emekçilerine ödetilemez” dedi

‘ARTIK YETER’ DİYOR!
REKLAM ALANI
3 Eylül 2021 18:57

Türkiye’de yeni adli yılın başlamasının ardından BES’e bağlı şubeler de ülkenin çeşitli illerinde yargı çalışanlarının sorunlarını düzenledikleri ortak basın açıklamalarıyla dile getiriyor. Samsun’da da BES üyeleri, yaptıları açıklamalarda yargı sistemini eleştirerek, “Artık yeter” dedi.

TOPLUMSAL MUHALEFETİ SUSTURMAK İÇİN…
Eski adliye binası önünde bir araya gelen BES üyeleri adına basın açıklamasını yapan Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, “2010 referandumu sonrasında yargı alanında tahakküm kuran cemaat ve sonrasında mevcut iktidarın sistemini iktidarlarını güçlendirmek ve toplumsal muhalefeti susturmak için bir araç olarak kullandığı bir süreci yaşıyoruz. Mevcut yargı sistemi içerisinde bile benimsemedikleri kararları tanımayan siyasi iktidar, anayasal hakların kullanılmasını bile keyfi olarak engellemeye çalışıyor” iddiasında bulundu.

YARGI EMEKÇİLERİ KABUSU YAŞIYOR
“Çarpık yargı sisteminin bedeli yargı emekilerine ödetilemez” diyen Yılmaz Tuluk, “Bir yandan iş yükü, bir yandan mobbing, bir yanda keyfi olarak açılan soruşturmalar mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya zorlanan yargı emekçilerinin yargı paketleri sonunda, bırakın kazanım elde etmelerini mevcut kazanımlarını yitirerek açıklanan her yargı paketi sonunda kabus yaşamaktadırlar” ifadesini kullandı.

İSTİNAF MAHKEMESİ BAŞKA YERE TAŞINSIN
Samsun Adliyesi’nde görev yapılmadığını, koridorların, merdiven altlarının ‘kalem’ yapıldığını öne süren Tuluk, “Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf mahkemesi) ile Adli Yargı’nın iç içe olması doğru değildir ve kesinlikle bulunduğu yerden kaldırılmalıdır. Samsun İcrasındaki fiziki koşullar iyileştirilmeli, pandemi nedeniyle evlere ve işyerlerine zorunlu hacizler durdurulmalıdır. Avukatlar tarafından kullanılan robot yazılım mahkemelerde ve özellikle icralarda her gün iş yoğunluğu yaratmaktadır, yargı emekçileri ve avukatlar karşı karşıya gelmektedir. Bunun önüne geçilmelidir” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.