Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘ARTIK YETER!..’

Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara’dan, bağlı bulunduğu SESOB Başkanı Eyüp Güler’e sert tepki: Esnaf bitmişken Güler, makamının keyfini çıkartıyor

‘ARTIK YETER!..’
REKLAM ALANI
25 Ocak 2021 20:46

Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler’i eleştirerek, “Ne esnafı dinliyor, ne de sorunlarımızı dile getiriyor” dedi.

ESNAF KAN AĞLIYOR
Birlik Başkanı Hacı Eyüb Güler’i esnafa ve oda başkanlarına duyarsız kalmak, esnafın ve odaların sorunlarıyla ilgilenmemek ve bu sorunları yetkililer ve kamuoyu önünde dile getirmemekle suçlayan Mustafa Kara, “Esnaf pandem döneminin başından beri kan ağlıyor. Esnaf Odaları ve Esnaflar Birliği başkanının görevi, esnafın dertleri ile ilgilenmek, sorunların çözümüne katkı sağlamaktır. Ayrıca Samsun’un en büyük ve en çok üyeye sahip esnaf kuruluşunun başkanı olarak her odanın ve her esnafın sorununu dinlemek, bunların çözümü için gereken yerlere başvurarak destek sağlamak da görevidir” diye konuştu.

GÜLSAN ESNAFI EZİLİYOR
Eyüp Güler’i ayrıca, “Pandemide esnafın ezilmesine ve yok olmasına göz yummuştur” sözleriyle tepki gösteren Mustafa Kara, “Hatta Bu kriz döneminde ayakta kalmaya çalışan Gülsan Sanayi Sitesi esnafına ihanet olan yeni siteye fahiş fiyatlarla taşınma konusunda esnafın ve odasının yanında olmak yerine, esnafı ezen uygulamanın destekçisi olmuştur” iddiasında bulundu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Mustafa Kara açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter. Esnaf bitti. Aileleri, çocukları perişan oldu, işyerini açamıyor, satış yapamıyor,küçük esnaf market zincirlerinin baskısı, hükümetin katkılarıyla da haksız rekabeti karşısında yok oluyor, Başkan Güler’in keyfi yerinde makamının tadını çıkarıyor. Bu anlayış değişmeli, başkan ya görevinin gereğini yaparak esnafının ve odalarının yanında olmalı, ya da istifa etmeli, yerini esnafa sahip çıkan başkana bırakmalıdır. Seçimler geliyor, eğer gereğini Başkan Güler yapmazsa esnaf ve oda başkanları yapacaktır. Biz Kahveciler Odası olarak sesimizi Ankara dahil her yerde duyurmak için elimizden geleni yaptık, aylardır açılmayan işyerlerimiz için her yere başvurduk. Sonuç alamasak da mücadelemizi yaptık, sesimizi duyurduk.”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.