Dolar 32,5149
Euro 34,7866
Altın 2.418,99
BİST 9.670,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sistem Global Danışmanlık SAMSUN’DA…

KOBİ’ler başta olmak üzere Türkiye’yi güçlendiren işletmelere büyüme odaklı profesyonel hizmetler sunan Sistem Global Danışmanlık, 9’uncu ofisini Samsun’da açtı

Sistem Global Danışmanlık   SAMSUN’DA…
REKLAM ALANI
30 Ocak 2022 14:37 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2022 14:42

Geçtiğimiz günlerde 25’inci yaşını kutlayan Sistem Global Danışmanlık, Türkiye’deki, 9’uncu ofisini Samsun’da açtı. Karadeniz Bölge Ortaklığını Samsun’da sektörün tanınan isimlerinden Dr. Buğra Çolak’ın yaptığı firmanın tanıtım lansmanı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyasını temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

KOBİLER VE GLOBAL PAZARLAR
Tanıtım lansmanında ilk olarak konuşan Sistem Global Danışmanlık Karadeniz Bölge Ortağı Dr. Buğra Çolak, sektörde lider durumda olan Sistem Global Danışmanlık ile ortaklık kararının ardından Samsun Ofisi’ni açtıklarını belirterek, ”Samsun tarım, sanayi ve turizm potansiyeli olan önemli bir şehir. Bu potansiyelleri önemsiyoruz. Şehirdeki KOBİ’leri önemsiyoruz ve bunların global pazarlara ulaşması noktasında doğru rehberlik yapmak adına yanlarında olacağız” dedi.

KARSLIOĞLU’NDAN İDDİALI SÖZLER
Sistem Global Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu, Sistem Global olarak 25 yılı geride bıraktıklarını belirterek, ”420 kişilik kadromuzla, Samsun ile birlikte 9 ofisimizi açarak tüm bölgelerde varolmuş olduk. Dünyada 4 noktada ofisimiz var. Globalleşmenin gerekli olduğunun altını çizmek istiyorum. Son 5 yılda yaşadığımız ekonomik çalkantı, iş dünyasına global düşünmek zorunluluğu getirdi. Dünya artık tek bir yapı haline gidiyor. Globalleşme için de hazırlık yapmak, plan yapmak gerekir. Samsun ofisimizin açılmasının ardından Karadeniz’den global değerler çıkarmak, bölgenin ihracatını arttırmak için çalışacağız” diye konuştu.

TÜFEKÇİ: BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi ise, büyük bir rekabetin yaşandığı dünyada kalıcı ekonomik başarının ancak yerel kalınma ile mümkün olduğunu belirterek, ”Yerel kalkınmanın faktörü KOBİ’lerdir. Samsun potansiyelleri olan özel bir şehir. Bu şehrin yerel kalınmasının esas aktörleri KOBİ’ler olacak. TSO olarak hedefimiz. Samsun’un sahip olduğu potansiyelleri ekonomiye kazandırmak. Bu doğrultuda KOBİ’lerin ihtiyaçları için çalışmalar yapıyor, projeler gerçekleştiriyoruz. Açılış lansmanını yaptığımız Sistem Global Danışmanlık firmasının tecrübesiyle ve hizmetleriyle Samsun’umuza önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Bu çerçevede Sistem Global’e Samsun’a, Karadeniz’e hoş geldiniz diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Karadeniz’den Global Pazarlara Yolculuk’ başlıklı panel ile, ‘Şirketlerde sürdürülebilir kurumsallaşma ve aile anayasası’, ‘Finansmana erişim, teşvik destekleme mekanizmaları ve yatırımcıya hazır olma’, ‘Veri ve fikir için hukuk’, ‘Globallaşme ve ihracat yolculuğunda adımlar’ konuları içeren panel gerçekleşti.

Tanıtım lansmanına bürokratlar, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.