Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Artık zorunlu…

Yazın yaklaşmasıyla staj planları başladı. Stajyer öğrencilere ayda 421 lira ödenecek, işveren isterse fazlasını verebilecek

Artık zorunlu…
REKLAM ALANI
3 Nisan 2017 20:26

Hem işyerleri hem de öğrenciler staj hazırlıklarına başladı. İşyerleri stajyer sayısını belirlerken, öğrenciler de staj yeri arayışına girişti. Bu yıl staj yapan öğrencilere ayda en az 421 lira ödeme yapılacak.

 

Staj yapanlara verilen ücret işyerindeki personel sayısına göre değişiyordu. Yapılan yasal düzenleme ile 2017’de personel sayısına göre ücret uygulaması kaldırıldı. Bu yıl staj yapacak öğrencilerin alacakları ücretler, çalıştıkları şirketlerdeki personel sayısı dikkate alınmadan eşitlenecek.

 

Buna göre; tüm stajyerlere asgari ücretin yüzde 30’u olan en az 421 lira 21 kuruş maaş ödenmesi zorunlu olacak. İşletmeler isterlerse bunun üzerinde ücret verebilecek. Eğer işletmede 20’den az personel çalışıyorsa bu ücretin 280 lirasını, 20’den fazla personel varsa bu kez 140 lirasını devlet ödeyecek.

İşletmeler, öğrencilerin ücretlerini her ayın 10’uncu gününe kadar öğrencilerin banka hesabına yatıracak. Devlet katkısı ise her ayın 25’ine kadar ilgili işletmenin okul müdürlüklerine bildirdiği hesaba aktarılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.