Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Atakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca tek kullanımlık maske, eldiven ve hijyen malzemesi atıklarının bertarafına ilişkin tedbirlerin açıklanmasının ardından ilçe sakinlerini uyaran Atakum Belediyesi yetkilileri, ev ve iş yerlerindeki bu tür atıkların iki ayrı poşete geçirilerek insan teması olmayan bir alanda 72 saat bekletildikten sonra ayrı şekilde evden çıkarılması gerektiğini kaydetti. Atakum Belediyesi hizmet binasında da genelgeye yönelik atık toplama tedbirleri alındı.

Atakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısı
REKLAM ALANI
9 Nisan 2020 18:53

Atakum Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre tek kullanımlık maske, eldiven ve hijyen malzemesi atıklarının bertaraf sürecinde yurttaşlara işbirliği çağrısı yaptı. Toplum sağlığının korunabilmesi için Atakumluların bu atıkları evlerinde ve iş yerlerinde, kurallara uygun şekilde ayrıştırması gerekiyor. Bakanlık genelgesine göre yurttaşlar, ev ve iş yerlerinde kullandıkları maske, eldiven ve hijyen ürünlerinin ambalajlarını ayrı bir poşette biriktirecek. Biriken atıkların bulunduğu poşet başka bir poşete geçirilerek ikisinin de ağzı sıkı şekilde bağlanacak. Bu işlem ile hava teması kesilen atıklar, insanların ve hayvanların erişemeyeceği oda veya balkonlarda en az 72 saat bekletilecek. Atık poşetleri, 72 saatlik bekleme süresi tamamlandıktan sonra ‘diğer atık’ olarak evlerden ve iş yerlerinden çıkarılacak.

DUYARSIZ KİŞİLER ÇEVREYE ATIYOR
Duyarsız kişilerin kullanılmış eldiven ve maskeleri sokaklara attığına dikkat çeken Atakum Belediyesi yetkilileri, “Maalesef ilçemizde bazı duyarsız kişilerin kullandıkları maske ve eldivenleri, gelişigüzel çevreye attığını görüyoruz. Sahada çalışan temizlik emekçilerimiz bu tür durumlara kısa süre içinde müdahale ediyor. Ancak bu davranışın, içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinde toplum sağlığını tehdit ettiğini unutmamak gerekiyor. Tüm komşularımızdan, kullanılmış eldiven, maske ve hijyen ürünü ambalajlarını ayrı bir şekilde çift kat poşete doldurup, 72 saat beklettikten sonra diğer atıklardan ayrı şekilde çıkarmalarını istiyoruz. Toplum sağlığını korumak için yurttaşlarımızın bizimle işbirliği yapacağına inancımız tam” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BİRİMLERİNDE TÜM TEDBİRLER ALINDI
Öte yandan Atakum Belediyesi’ne ait hizmet binası ve şantiyelerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesine yönelik tedbirler alındı. Binaların giriş ve çıkışları ile ortak kullanım alanlarının bulunduğu katlara kapaklı biriktirme kutuları yerleştirildi. Genelgeye uygun şekilde gri renkli kutular kullanıldı ve üzerlerine “Maske ve eldiven atıkları içindir” yazıları asıldı. Kutulardaki atık torbalarının dörtte üçü dolduğunda ağızları sıkı şekilde kapatılarak ikinci bir torbaya alınarak geçici depolama alanına götürülüyor. Bu atıklar geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra bertaraf işlemi için ekipler tarafından sevk ediliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.