Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum Belediyesi’nin ekipleri ‘ŞİDDETLE MÜCADELE’ İÇİN SAHADA

Samsun’da Atakum Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlattığı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor

Atakum Belediyesi’nin ekipleri  ‘ŞİDDETLE MÜCADELE’ İÇİN SAHADA
REKLAM ALANI
27 Kasım 2020 15:05

Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kent genelinde üç farklı noktaya açtığı stantlar ile yurttaşları kadına yönelik şiddete karşı bilgilendiriyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde gerçekleştirilen etkinlikle eş zamanlı olarak kent geneline kurulan stantlarda İstanbul Sözleşmesi bilgilendirme kitapçığının yanı sıra Kadın Destek Uygulaması’nı (KADES) anlatan broşürler dağıtılıyor.

KAYMAKAMDAN STANDA ZİYARET
Stantlarda görev alan Atakum Belediyesi görevlileri, sözleşme ve uygulama hakkındaki ayrıntıları öğrenmek isteyen yurttaşlara bilgilendirmede bulunuyor. Atakum Belediyesi hizmet binasının yanı sıra Alparslan Bulvarı ve Gaffar Okkan Caddesi’nde yer alan stantlarda Atakumlulara, korona virüsle mücadelede alınması gereken 14 önlemi anlatan broşürler de dağıtılıyor. Standı ziyaret eden Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, şiddetle mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. İçişleri Bakanlığı’nca geliştirilen KADES uygulamasının önemine dikkat çeken Kaymakam Yıldız, şiddet gören kadınların tek bir dokunuşla emniyet güçlerine ihbarda bulunabildiğini hatırlattı, son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar ile uygulamayı telefonlarına yükleyen kadın sayısının artış gösterdiğini kaydetti.

ŞÖNİM HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Atakum Belediyesi ekipleri, bilgilendirme stantlarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ALO 183 Sosyal Destek Hattı’nı da tanıtıyor. Kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrıları değerlendiren ALO 183’ün sunduğu rehberlik ve danışmanlık hizmetleri Atakumlulara anlatılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Samsun Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hakkında bilgiler paylaşan Atakum Belediyesi ekipleri, şiddete maruz kalan kadın ve çocukların destek için merkeze başvuruda bulunabileceğini hatırlatıyor. 2020 yılının ilk yarısında Türkiye genelinde 120 bin kişinin yararlandığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde görev yapan uzmanların, şiddet gören mağdurların yanı sıra şiddete meyilli olan kişilere de destek verdiği bilgisi paylaşılıyor.

TEK DOKUNUŞTA İHBAR
KADES uygulamasını kullanan kadınlar, akıllı telefonlarında tek bir dokunuşla şiddet ihbarında bulunabiliyor. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye çözüm getiren uygulama, iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Uygulamaya ad, soyad, doğum yılı, TC kimlik numarası ve telefon numarasıyla giriş yapılabiliyor. SMS ile gelen doğrulama kodunun onaylanmasıyla KADES kaydı gerçekleştirilmiş oluyor. Daha sonra uygulama ekranında beliren “YARDIM İSTE” butonuna tek dokunuşla polise ulaşılabiliyor. Uygulama üzerinden gerçekleştirilen her bir tıklama, otomasyon sistemine alarm olarak ulaşıyor ve yardım isteyen kadının konumu, adres bilgisi şeklinde emniyet güçlerince görünüyor. Uygulamanın sağlıklı şekilde çalışması için akıllı telefon ayarlarından konum servisinin açık hale getirilmesi gerekiyor. Asılsız ihbarda bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 271’inci maddesi kapsamında yasal işlem yapılıyor. KADES, iOS ve Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonların uygulama merkezlerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.