Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

ATAKUM’DA ‘TARIMSAL’ KALKINMA!

Samsun’da, “Jersey Irkı İnek Dağıtım Projesi” kapsamında inek verilen üreticileri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, amaçlarının hayvancılığı ve tarımı desteklemek olduğunu söyledi

ATAKUM’DA ‘TARIMSAL’ KALKINMA!
REKLAM ALANI
14 Nisan 2022 19:55

Samsun’un Atakum ilçesinde kırsal mahallelerde hayvancılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla özel olarak ihtiyaç sahibi 25 kadının belirlenerek 50 adet jersey ırkı ineğin hibe edildiği, “Bir Kadına Bir İnek Verin ve Dünyayı Değiştirmesini İzleyin” sloganıyla yola çıkan “Jersey Irkı İnek Dağıtımı Projesi” kapsamında üreticileri ziyaret eden Başkan Cemil Deveci, proje yararlanıcılarına hayvan pasaportlarını verdi.

“Projeyi daha da büyüteceğiz”
Jersey projesini seçimden önce de anlattıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Samsun Karadeniz Rotary Kulübü ile birlikte başlattığımız projede 50 Jersey düve hamile kaldı ve kırsal mahallelerimizde yaşayan gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi 25 kadına muhtarlar vasıtasıyla ulaştık ve düveleri teslim ettik. Yem desteği vermeye devam ediyoruz. Bugün de proje yararlanıcılarından olan hemşehrimizi ziyaret ettik. Hayvanları da gördük. Amacımız hayvancılığı ve tarımı desteklemek, belediyenin bir elinin kendi yurttaşı üzerinde olması. Bu bölgeler mahalle oldu ama biz burada yaşayanların tarım ve hayvancılık yapmalarını, mahalleleşmemelerini ve köy kültürü ile kalmalarını istiyoruz. Bu projeyi daha da büyüteceğiz” diye konuştu.

“Kadınlar güç kazanıyor”
Projenin yararlanıcıları arasında bulunan Kesilli Mahallesi’nden Nazife Koç, “Böyle bir destek sağladıkları için herkese teşekkür ederiz. Çok güzel bir proje. Diğer haneler de çok memnun bizim gibi. Aile bütçesine önemli katkıları olacak, çoluk çocuğumuz okuyor şu anda. İneklerimiz doğum yaptıktan sonra biz de süt üretimi yapabileceğiz. Pazara gidiyoruz ve süt satıyoruz. Projeden sadece kadınların faydalanması çok iyi bir şey. Kadınlar güç kazanıyor ve ellerine para geçiyor. İhtiyacı olan herkesin bu projeden faydalanmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.
Meyvalı Mahallesi’nden Nevin Metin, “Çok mutluyum. İneklerim süt vermeye başlayınca peynir, çökelek ve süt üretip satacağım ve aile ekonomisine destek olacağım. Bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.