Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ATAKUM’A MUHTEŞEM PARK

Samsun’da Atakum Belediyesi tarafından yapımı devam eden Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nda sona gelindi. Atakumlulara nefes aldıracak 8 bin metrekarelik alana Yeşilyurt’u temsil eden çınar ağacı dikildi

ATAKUM’A MUHTEŞEM PARK
REKLAM ALANI
21 Aralık 2022 16:48

Samsun‘da Atakum Belediyesi tarafından yapılan ve iş insanı merhum Cemal Yeşilyurt’un ismini taşıyacak yeni yaşam alanındaki çalışmalarda sona gelindi. Küçükkolpınar Mahallesi 648. sokakta yer alan yeni yaşam alanında Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin sık sık çalışmaları incelediği alanda yeni yılda açılış töreni yapılacak.

21FARKLİ TÜRDE 165 AĞAÇ DİKİLDİ
Peyzaj çalışmaları tamamlanan ve toplamda 8 bin metrekareden oluşan Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nın 6 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak projelendirildi ve çimlendirme çalışması yapıldı. 21 farklı türde 165 ağacın dikildiği yeşil alanda 5 bin adet de çalı yer aldı. Bin 500 metrekarelik bölümde çocuk oyun ve spor alanları, spor amaçlı yürüyüş yolu, amfi, kafeterya ve ahşap oturma alanı oluşturuldu. Yaşam alanında ziyaretçilere Atakum’un eşsiz deniz manzarası eşliğinde çay ve kahve keyfi yaşatmak için kullanılacak 50 metrekarelik ahşap binanın yapımı sürüyor. Aynı zamanda lavanta bahçesi ve lavanta bahçesi içerisinde yürüyüş yapılabilecek 670 metrekarelik bir alanda ahşap yürüyüş yolu da oluşturuldu.

ÇEVRE DOSTU SULAMA KULLANILIYOR
Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nda çevre dostu sulama sistemi kullanılıyor. 6 bin 500 metrekarelik yeşil alanda, geniş çim bölgeyi ve çok sayıda ağaç ile çalıyı sulamak için yağmur suları depolanıyor. 40 tonluk yağmur suyu depolama kapasitesiyle önemli oranda su tasarrufu yapılıyor.

YEŞİLYURT, ÇINAR AĞACINDA YAŞATILACAK
Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’na, büyüdüğünde ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ve hayırsever iş insanı Cemal Yeşilyurt’u temsil eden bir adet çınar ağacı da dikildi. Yaklaşık bin yıl yaşama özelliğine sahip, heybetli ve güçlü duruşuyla bilinen ve gölgesi bol olan çınar ağacı alana hakim bir noktaya, ziyaretçilerin vakit geçireceği ahşap bölüme konumlandırıldı.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.