Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ATAKUM’DA HER BİNAYA ‘DEPREM’ KARNESİ!

Samsun’da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Binaların tek tek hikayelerini yazacağız. Her binaya bir karne vereceğiz” dedi

ATAKUM’DA HER BİNAYA ‘DEPREM’ KARNESİ!
REKLAM ALANI
26 Şubat 2023 14:55

Samsun‘da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum’daki yapı stoku üzerinde çalışarak binaların depreme karşı zemin ve yapı denetimini yapmak için çalışmalara başlandığını belirterek, “Binaların tek tek hikayelerini yazacağız. Her binaya bir karne vereceğiz” dedi.

DEPREME HAZIRLIK PLANLARI
Deprem bölgesine destek olmak için ortaya çıkan birlik ve beraberlikle gurur duyduğunu belirten Deveci, “Gönüllülerimizin desteğiyle 64’ü TIR olmak üzere toplamda 89 kamyon ve orta ölçekli kamyon ihtiyaç malzemesi gönderdik. Araç şoförleri de tamamen gönüllüydü. Gönüllü gençlerimizin içinden aldıkları bursları depremzedelere bağışlayan çok kişi oldu. Daha sonra kendileri gelip onları deprem bölgesine göndermemi istedi. Biz gençlerle, gönüllülerle, belediyenin genç personeliyle, dilerim bir daha yaşamayız ama depreme hazırlık yapmayı planlıyoruz. Gönüllülerin konunun uzmanlarından, AFAD’dan AKUT’tan eğitim almasını sağlamak istiyoruz” dedi.

RİSKLİ BİNALARA MÜDAHALE
Atakum’un yapı stoku üzerinde uzun süredir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Deveci, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“2018’deki deprem yönetmeliğinden önceki imar yönetmeliğine göre ruhsatlandırılmış ve imar affından yararlanmış binaların tek tek hikayelerini yazacağız. Her binaya bir karne vereceğiz. Belediyemiz internet sitesinden bu bilgilere ulaşılabilecek. İnsanlar alacakları binanın hikayesini görebilecek. Riskli binalara müdahale edeceğiz, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

BELEDİYE KASASINA PARA GİRİNCE
2018’de yönetmelik değişti. Bu değişiklikten etkilenmemek ve önceki imar haklarından yararlanmak için çok sayıda arsa sahibi inşaat ruhsatı almış. Belediyeler de kasamıza para giriyor diye teşvik etmiş. Şimdi şöyle bir tartışma var ortada. 2018 yılı öncesi ruhsat alanlar, ‘Biz önceki yönetmelik hükümlerine tabiyiz. Yani yapı denetim firmasının denetimine tabi değiliz’ diyor. Belediye bürokrasisinde de bu konuyu tartışıyoruz. Evet kazanılmış bir hak var ama insan ve toplum sağlığını ilgilendiren yapı tekniğiyle ilgili kazanılmış hak olamaz. O zaman aldığın ruhsat kaç katsa senin olsun ama inşaatın bugünkü yönetmeliğin tekniğiyle, gerekli sorumlulukların yerine getirilerek yapılması lazım. Bu hukuki bir şeydir, ben hukukçu olarak böyle düşünüyorum. Bu konuda da sorumluluğu üstleniyorum. Arkadaşlarımız şu an çalışma yapıyor. Bu konuyu önümüzdeki meclise sunacağız.”

ATAKUM’DA DEPREM ÇALIŞTAYI
Önümüzdeki günlerde tüm paydaşlarıyla birlikte ‘Deprem ve Kentsel Gelişim Çalıştayı’ yapacaklarını da açıklayan Cemil Deveci, “Üniversitenin, meslek odalarının, deprem uzmanlarının desteğiyle hem bir farkındalık yaratacağız hem de Türkiye’yi uyaracağız. Ortak akılla akademik ve bilimsel bir yol haritası çizeceğiz” dedi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.