Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum’da “Kadınlar Her Zaman Ayrıcalıklı”

Atakum Belediyesi olarak kadınlara yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerini dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum’da kadınlar her zaman ayrıcalıklı”

Atakum’da “Kadınlar Her Zaman Ayrıcalıklı”
REKLAM ALANI
18 Eylül 2018 15:28 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2018 18:57

“KADINLAR HER ZAMAN AYRICALIKLI”

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığıyla, dezavantajlı kadınlara yönelik psikolog ve avukat desteği sağladıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bunların dışında, 60 farklı branşta gerçekleştirdikleri meslek edindirme kurslarıyla, kadınların istihdama kazandırılması noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.
Kadınlara yönelik projelerle her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum’da yaşayan kadınların her zaman yanındayız. Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı noktalarda eğitim içerikli çalışmaların da gerçekleştirildiği merkezimiz ile ilçemizde yaşayan kadınlara birçok alanda destek sağlıyoruz. Atakum Belediyesi olarak sosyal, kültürel, istihdam odaklı ve eğitim merkezli çalışmalar başta olmak üzere, hakları hakkında bilgilendirilmeleri, psikolojik ve hukuki destek almaları, kültürel etkinlikler içerisinde yer almaları, istihdam içerikli projelere yönlendirilmeleri gibi hayatın her alanında kadınların ve dezavantajlı grupların yanındayız” şeklinde konuştu.

“BU SAYEDE EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

Bugüne kadar 3 bin 500’den fazla kursiyere 60 farklı branşta meslek edindirme kursları düzenlediklerini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (AKSEM) atölyelerinde verilen meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, çocuklarını da eğitim aldıkları binalardaki kreşlere getirebiliyor. AKSEM Meslek Edindirme Kursları, ilçemizde yaşayan kadınların istihdama kazandırılması adına önemli bir rol oynuyor. Burada gerçekleştirilen kurslara katılan kadınlar, bir yandan el yeteneklerini geliştirirken, bir yandan da öğrendikleri mesleklerle kollarına altın bilezikler takmaktadır. Bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlayan kadınlar, birbirinden değerli el emeği ürünleri ortaya çıkartmaktadır. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatıldığı, birçok Osmanlı ve Türk kültürüne ait el emeği ürünün yeniden hatırlanmasının sağlandığı Atakum Belediyesi Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi (AKSEM), 60 farklı branş, 35 uzman eğitici ve 3 bin 500’den fazla kursiyer ile çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.