Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

ATAKUM’DA MUHTEŞEM FİNAL!

Samsun’da düzenlenen Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği, 5’inci gününde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören final gösterileri ile son buldu

ATAKUM’DA MUHTEŞEM FİNAL!
REKLAM ALANI
6 Ağustos 2023 16:49 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2023 17:30

Samsun’da, Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile organize edilen, 5 gün boyunca çeşitli gösterilerle devam eden Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği, Atakum Kent Meydanı’nda yine coşkulu şekilde 10 farklı ülkenin dans gruplarının sergilediği gösterilerle sona erdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği finalde Gürcistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, İran ve Romanya dans toplulukları performanslarını sergiledi.

ATAKUM FESTİVAL

ATAKUM FESTİVAL

‘YUNANİSTAN’DAN İRAN’A TÜM KOMŞULARIMIZ…’
Final programında konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Yaklaşık 5 gündür Yunanistan’dan İran’a kadar tüm komşularımız buradalar. Yüzyılların ezgileriyle, danslarıyla, kültürleriyle ilk adım kendi Samsun’dan tüm dünyaya barışın sesini yükseltiyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafya ve dünya barış içerisinde yaşasın. Kadınlarımız çocuklarımız savaş görmesin, şiddet görmesin. 15 yaşından 20 yaşına kadar gençlerimiz, çocuklarımız hangi ülkenin vatandaşı olurlarsa olsun benim çocuklarımdan farkları yoktur. Kendi çocuklarım gibi hepsini seviyorum” dedi.

ATAKUM FESTİVAL

GELECEK YILLARDA DAHA ÇOK ÜLKEYE DAVET

Başkan Deveci ayrıca şunları söyledi:

“Artık dünyada kültür, sınırlarımız, geleneğimiz var ama diğer kültürlerde bir araya gelince koskoca bir dünya kültürü oluşturmaktayız. Bunu devam ettireceğiz. Önümüzde yıllarda deneyimlerimizi arttırarak daha güçlü ve daha fazla sayıda ülkeyi buraya davet ederek buna benzer festivalleri yapacağız.”

ATAKUM FESTİVAL

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği, dans ve müzik gösterileri sonrasında son buldu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.