Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ATAKUM’DA TİYATRO KEYFİ!

Gerçek bir hikayeden uyarlanan ‘Çıplak Ayak’ adlı tiyatro eseri Atakum Belediyesi iş birliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü’nde sahnelendi

ATAKUM’DA TİYATRO KEYFİ!
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2022 17:00

Atakum Belediyesi ve Doğanın Çocukları Akademisi Derneği (DOÇAK) iş birliği ile dünya çapında beğeni toplayan ödüllü oyun Çıplak Ayak, OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü’nde gösterildi.

ALMANYA’YA GİDEN İŞÇİNİN ÖYKÜSÜ
Eser, ‘Göç’ başlıklı etkinlik programı kapsamında Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan Uluslararası Çocuk Karikatürcüleri Sergisi’nin ardından OMÜ Sahnesi’nde izleyicilerle buluştu. 1960’lı yıllarda çalışmak için Almanya’ya giden bir işçinin gerçek hayat hikayesinden tiyatroya uyarlanan eser, izleyicinin beğenisini kazandı.

İRANLI SANATÇIYA AYAKTA ALKIŞ
Yapımcılığını Hadi Heydarvash’ın üstlendiği oyunda performansı ile göz dolduran İranlı sanatçı Hojat Moghadam ayakta alkışlandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, büyük beğeni toplayan tiyatro gösterisinin ardından yapımcı Hadi Heydarvash’a ve sanatçı Hojat Moghadam’a plaket verdi.

İNSANOĞLUNUN SINIRI YOKTUR
Oyunun yönetmenliğini de üstlenen sanatçı Hojat Moghadam, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye ve DOÇAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevat Nisbet’e katkılarından dolayı teşekkür ederek eser hakkında bilgi verdi. Moghadam, “Bu eser Almanya’ya giden bir Türk gurbetçinin orada ırkçılığa maruz kalmasının ve bazı kültürel farklılıklardan dolayı sorunlar yaşamasının yanı sıra kendisine ve ailesine yapılan zorbalıkların sahnelendiği bir monologdur. Burada söylemek istediğimiz şey insanoğlunun hiçbir sınırının olmaması; dil, din ve ırk farklılıklarının insanı insan yapması gerekirken aksine bizi ne denli birbirimize düşman ettiğinin görsel bir açılımıdır. İranlı bir oyuncunun bilmediği bir dili sahneden bu denli yaşatabilmesi özellikle izleyicilerin kendi milletinden birinin hikayesini, yabancı oyuncudan dinlemeleri izleyicilerin dikkatini çeken en belirgin nokta olabilir” dedi.

DÜNYADA IRKÇILIK SORUNU
Yapımcı Hadi Heydarvash ise eserde ırkçılık sorununa dikkat çekildiğini belirterek, “Oyun dünyada yaşanan birçok ırkçılık problemine değinirken aslında ırkçılığın sonuçlarını ve saf hissiyatları ne denli derinden etkilediğini anlatıyor. Bu oyunun teknik kısmının en zevkli yanı ise monolog şeklinde olmasıdır” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.