Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
14 Kasım 2022 09:00 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2022 10:03

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının 1. Yarıyılının ilk çeyreği 11 Kasım 2022’de sona ermiş, bir haftalık ara tatilin ardından 21 Kasım 2022 ‘de 1. Yarıyılın 2. çeyreğinde eğitim ve öğretim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmenler için kısa bir mola…

2 yıla aşkın süren pandemi de eğitimden, okuldan ve öğretmenden bu kadar uzak kalan öğrenci için bu tatiller yarardan çok zararlı mı?

      Ara tatil, yarıyıl tatili, yaz tatili, kar tatili, vb… Eğitim sistemimizde bu kadar tatile gerek var mı? Eğitimin tüm paydaşlarının üzerinde düşünmesi gereken soru bu?

Eğitim sistemimizin telafi eğitimlerinde ne derece başarılı olduğu ortada. Bırakın 2 yıllık pandeminin eksikliklerini gidermeyi, bir ay, bir hafta önceki eksiklikleri telafi etmede başarısızlığımız ayan beyan…

Halen eğitim gören çocuklarımızın ilkokul kazanımlarını, becerilerini, bilgilerini elde etmeden ortaokul öğrencisi, ortaokul temel bilgi ve becerilerini elde etmeden lise öğrencisi olduğunu görmekteyiz.

MEB çalışma takviminde 180 iş günü olarak planlanan eğitim takvimi hiçbir zaman fiilen bu iş günleri eğitim ve öğretimle tamamlanamamıştır.

Yıllık plan ve ünite planlanan eğitim, sınıf ders defterlerinde işlenmiş gibi yazılıp imzalansa da gerçekte durum çok farklıdır.

Okulun ilk haftası, dönemin son haftası, yarıyılın ilk haftası yılın kapanış son haftaları maalesef eğitim ve öğretim yapılamıyor. Bunlara kutlanacak belirli gün ve haftalar hazırlık çalışmaları, kar tatili, kış tatili derken fiilen verimli, etkin bir eğitim ve öğretim faaliyeti maalesef 120 iş gününü geçmiyor.

Eğitim,  okul ve sınıf ortamında öğretmenin öğrenciye yüz yüze temas etmesiyle olacaksa okulları daha çok açık tutmak, eğitim iş takvimimizi güncellemek zorundayız.

      İyi insan, iyi vatandaş, kendisine ,  ülkesine yararlı meslek erbabı yetiştirmek ise hedefimiz daha çok çalışmaya, daha az tatil yapmaya ihtiyacımız var.

Çünkü;

 ‘’ Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat        yaşamak isteyen milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur.’’

 M.Kemal ATATÜRK

Sağlıklı , mutlu, İYİ TATİLLER…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.