Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

NEFES KESEN ANLAR!

Samsun’da UMKE ekipleri tarafından düzenlenen trafik kazası kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı

NEFES KESEN   ANLAR!
REKLAM ALANI
8 Kasım 2021 15:26

Samsun’da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin Terme İlçesi’nde 2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği bölge kampında yaptığı tatbikat nefesleri kesti. Samsun, Ordu ve Amasya bölgelerinden toplam 80 kişilik ekip, Samsun’un Terme ilçesinde senaryo gereği kaza yapan araçlarda sıkışan vatandaşların kurtarılması için düzenledikleri tatbikatta davetlilerden takdir topladı.

KIRIK VE KANAMALARA MÜDAHALE
UMKE gönüllüsü ve Terme 112 Acil Servis birim sorumlusu Şükrü Özyurt, “Tatbikatımızda da görüldüğü üzere KED yeleği spine boad ve çeşitli atel uygulamalarıyla beraber kaza ya da bir başka acil durumda hasta ve yaralı şahsın omurga stabilizasyonu sağlanıyor. Acil durum gönüllüleri olarak yaralının kırık, kanama gibi durumlarda profesyonel şekilde sıkıştıkları yerden çıkartılmasını tamamladıktan sonra en yakın sağlık kuruluşlarına nakilleri gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız tatbikatlarda da bu hususlara dikkat ederek bir tecrübe paylaşımında bulunduk” dedi.

BAŞKAN KILIÇ: GURUR DUYDUK
Uzmanların iklim değişikliğine ilişkin açıklamalarını vurgulayarak, Terme ve Salıpazarı bölgelerinin son yıllarda yaşadığı sel afetlerini hatırlatan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ülkemizin çeşitli noktalarında sayısız başarılı göreve imza atan UMKE ve AFAD ekiplerimizi ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Geçtiğimiz yıllarda bölgemizde yaşanan sel afetleri ve şiddetli sağanak yağışlar sonrası sel felaketine karşı artık her an tetikteyiz. UMKE ve AFAD ekiplerimiz de bölgemizde gerçekleştirdikleri çalışmalarda profesyonelliklerini ve tecrübelerini sergilemiş oldular. UMKE’nin yanında AFAD, 112 ve itfaiye ekiplerimizin güzel bir koordinasyonla yaptığı tatbikat bizi gururlandırdı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.