Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SAMSUN’DA ‘TÜRKÇE’Yİ ÖĞRENİYORLAR!

Samsun’da, yabancı uyruklu vatandaşlar, İlkadım Halk Eğitim Merkezi’ndeki kurslarla Türkçeyi ve Türkiye’de uyum içinde yaşamayı öğreniyorlar

SAMSUN’DA  ‘TÜRKÇE’Yİ   ÖĞRENİYORLAR!
REKLAM ALANI
13 Nisan 2022 16:50

Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezinde açılan Türkçe kursu ile eğitmenler; Afgan, Irak, İran ve Suriye uyruklu vatandaşlara Türkçe konuşmayı öğretiyor. Ayrıca verilen Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi ile yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata kolay adapte olması amaçlanıyor.

‘SOSYAL HAYATA UYUM’ EĞİTİMLERİ
Irak, Afganistan, Mısır, Tayland, Suriye gibi dünyanın farklı ülkelerinden Samsun’a yerleşmiş yabancı uyruklu vatandaşlar aylar süren eğitimle ile Türkçe konuşmayı öğreniyor. İlkadım Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ocak ayında açılan kursta yüzlerce yabancı uyruklu vatandaş ana dili gibi Türkçe konuşmayı öğrendi. Yaş gözetmeksizin herkesin katılabildiği kurslar ücretsiz olarak veriliyor. Bir yandan Türkçe eğitimi görev yabancı uyruklu vatandaşlar bir yandan ise sosyal hayata uyum için eğitim alıyor. Türkiye’nin kültürel yapısı, gelenek ve görenekler, hak ve yükümlülükler, sosyal hayata ilişkin bilgilendirme, sağlık sisteminden yararlanma, kira sözleşmesi, acil numaralar gibi faydalı bilgiler yabancılara anlatılıyor.

Kurslar hakkında bilgi veren Eğitmen Aylin Selçik, “Türkçeyi çok güzel bir şekilde öğrendiler. İnsanlarla artık iletişimleri çok güzel. Sosyal uyum içerisinde orada yabancıların Türklerle nasıl uyum içinde yaşamaları gerektiğini anlatıyoruz. Aslında onların sağlık hizmetinden, eğitim hizmetinden nasıl faydalanabileceklerini anlatıyoruz. Bu faydalı bilgileri onlara verdiğimiz zaman dışarıda çok rahat yaşayabiliyorlar. Öğrenciden çok öğreticinin bu bilgilere inanması gerekiyor ki sağlıklı bir şekilde aktarabilsin” dedi.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.